Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
4 november 1999
 

[Belastingdienst]
[V & L informatica]
[NWI Officiele huizenkrant]
[Tele2]
[BOL]

Easyjet wil Air Holland

door Arnold Burlage - SCHIPHOL, donderdag

In de reddingsplannen voor Air Holland wordt alleen nog uitgegaan van een sterk afgeslankte vloot, die van zeven naar vijf toestellen moet worden ingekrompen. Of dat haalbaar zal zijn, moet de komende 24 uur blijken. Voor de redding van Air Holland hebben de directie, aandeelhouders en curatoren vrijdagmiddag 12 uur als ultimatum gesteld. Immiddels heeft Easyjet zich als overnamekandidaat gemeld.

De curatoren, die na de surseance van betaling zijn aangesteld, hebben gisteren gesprekken gevoerd met geïnteresseerde investeerders en reisorganisaties. "Ik ben na de inventarisatie van de mogelijkheden en de gesprekken niet meer zo pessimistisch als ik gevreesd had ", zei curator mr. M. Pannevis gisteravond.

"Voortbestaan van Air Holland is met de huidige omvang van zeven toestellen niet haalbaar; dat is nu al wel duidelijk geworden", zei gisteravond Hans Mosselman, eigenaar van reisorganisatie Sudtours en grootaandeelhouder van de maatschappij.

De omzet van Air Holland, die gisteren abusievelijk verkeerd in onze krant is vermeld, groeide in het laatste jaar naar ƒ230 miljoen en is dit jaar zelfs nog licht gestegen. Het marktaandeel bedraagt ongeveer 25%.

Ook EasyJet, de Britse luchtvaartmaatschappij, die met prijs vechten de markt probeert te veroveren heeft zich weer als belangstellende voor Air Holland gemeld. Maar het is niet duidelijk of die belangstelling serieus moet worden genomen of alleen gericht is op de vliegvergunningen, de 'slots' van de in nood verkerende maatschappij. EasyJet zegt opnieuw ook het oude Fokkergebouw te willen kopen voor een eigen stationsgebouw op Schiphol-Oost.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.