Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
4 november 1999
 

[BOL]
[Belastingdienst]
[Tele2]
[NWI Officiele huizenkrant]
[V & L informatica]

Apothekers stoppen
restitutieregeling

  DEN HAAG, donderdag

Patiënten die voor hun medicijnen een eigen bijdrage moeten betalen en dat geld terugkrijgen van de fabrikant, hoeven hierbij straks niet meer automatisch op de hulp van hun apotheker te rekenen. De apothekers willen niet langer meewerken aan de restitutieregeling, omdat het teveel administratieve rompslomp oplevert, zo meldt de koepelorganisatie KNMP.

Sinds februari moeten veel mensen bijbetalen voor hun medicijn, omdat de vergoedingslimiet voor de verzekering toen omlaag is gegaan. Sommige geneesmiddelenfabrikanten komen de patiënten echter tegemoet door hen die eigen bijdrage weer terug te betalen. In de praktijk komt het er vaak op neer dat de apotheek de terugbetaling voorschiet zodat de patiënt aan de balie niet hoeft bij te betalen. Op zijn beurt vordert de apotheker het geld weer bij de fabrikant.

Dat is veel te ingewikkeld en behoort niet tot de taken van de apotheker, vindt de KNMP. Er kwamen veel klachten van apothekers binnen. Bovendien komt het volgens de apothekersorganisatie voor dat de farmaceutische industrie de apotheker de restitutie van de eigen bijdrage aanbiedt in de vorm van nieuwe kortingen op de inkoopprijs.

"En we willen juist van die kortingen en bonussen af. Dit wekt weer de schijn van apothekers die kortingen opstrijken", zegt een woordvoerster van de KNMP. De KNMP heeft in september een brief naar zijn leden gestuurd om hen af te raden mee te werken aan restitutieregelingen, zeker in de vorm van kortingen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.