Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
4 november 1999
 

[Netaspect]
[Primafoon opent je wereld]
[Reaal]
[CMG]
[Demon]
[Compu'Train]
[Euromatch/Brunel]
[Yess]
[BOL]
[Arbeidsongeschiktheidsverzekering van ABN AMRO]

Meeste wagens gestolen in Rotterdam

door Dominique Weesie AMSTERDAM, donderdag

Het aantal autodiefstallen in Amsterdam is de eerste tien maanden van dit jaar spectaculair gedaald. Dat blijkt uit nog vertrouwelijke cijfers van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Ten opzichte van 1998 werden er in en rondom de hoofdstad 498 auto's minder ontvreemd, wat neerkomt op een daling van ruim vijftien procent. Deze cijfers staan in schril contrast met die van de regio Rotterdam-Rijnmond, waar dit jaar al bijna een kwart meer auto's werd gestolen dan het jaar ervoor.

Hiermee heeft Rotterdam de twijfelachtige eer om als eerste in de geschiedenis Amsterdam van de troon te mogen stoten wat betreft de regio waar de meeste auto's worden gestolen.

Tot en met oktober van dit jaar werden er in de Maasstad 2804 voertuigen ontvreemd, tegen 2782 in Amsterdam. Vorig jaar was Amsterdam nog koploper met 3280 autodiefstallen, terwijl Rotterdam in de eerste tien maanden toen niet verder kwam dan 2263 voertuigen die op illegale wijze van eigenaar verwisselden.

Verrassende cijfers
Volgens woordvoerster C. Vernooy van de AVc, waarin naast de politie ook de verzekeraars en de autobranche participeren, betekenen de verrassende cijfers voor Amsterdam loon naar werken.

"De politie van Amsterdam-Amstelland heeft sinds een speciaal opsporingsteam in het leven geroepen dat zich puur bezighoudt met de bestrijding van voertuigcriminaliteit. In Rotterdam daarentegen wordt vrijwel niets gedaan om het aantal autodiefstallen te verminderen. De cijfers spreken dan ook boekdelen", aldus Vernooy.

In totaal werden er over de eerste tien maanden van dit jaar 25.153 voertuigen ontvreemd, tegen 25.236 in 1998. Een daling met 0,3 procent. Met name het aantal diefstallen van aanhangwagens (minus 14,3 procent) en motorfietsen (minus 10,9 procent) daalde fors. Bedrijfsauto's blijken echter nog steeds in trek bij criminelen. Zo werden er tot en met oktober van dit jaar 3012 gestolen. Een stijging van drie procent ten opzichte van het jaar ervoor.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.