Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
3 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Georganiseerde sport
voor immense uitdaging

Van onze speciale verslaggever - PAPENDAL, woensdag

De georganiseerde sport in ons land staat voor een immense uitdaging. Een kwaliteitsimpuls voor de lokale sportvereniging is noodzaak omdat de roep daarom steeds luider wordt. Op de algemene vergadering van NOC*NSF werd gisteravond het rapport 'Professionalisering van managementtaken op verenigingsniveau' gepresenteerd.

Met het aanstellen van 2700 managers en wellicht meer moeten de verenigingen de uitdagingen van het nieuwe millennium adequaat te lijf kunnen gaan.

Door de druk op het enorme vrijwilligersleger, de complexe overheidsmaatregelen, organisatorische en financiële problemen, de opvang van allochtonen en achterstandsgroepen en de sterk toenemende vraag naar kwaliteit is een banenplan noodzakelijk om als sportclub te kunnen overleven. Met de inzet van professionals, die een deel van hun eigen salaris dienen terug te verdienen, moeten de sportverenigingen een sterkere en meer moderne positie krijgen, dient de kwaliteitsverbetering contributieverhoging te rechtvaardigen en krijgt de maatschappelijke (meer)waarde van de sport een positieve impuls. Voor het ambitieuze project wordt van de overheid een substantiële bijdrage verwacht omdat elke professional op jaarbasis minstens 100.000 gulden kost.

Op de algemene vergadering kreeg de atletencommissie een officiële status. Veertien jaar geleden kwamen de topsporters in opstand met de oprichting van TIG (Topsport in geding). Oud-NOC*NSF-voorzitter Huibregtsen introduceerde de atletencommissie die gisteravond officieel werd erkend. Oud-toproeister Irene Eijs: "Zonder rechten zijn wij een papieren tijger. Met een eigen reglement kunnen wij een vinger aan de pols houden en blijven wij bij het beleid betrokken. Met deze erkenning is een stap vooruit gemaakt. Nu willen wij dat binnen elke sportbond de atletencommissie een formele plaats krijgt."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.