Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
3 november 1999
 

[Netaspect]
[CMG]
[BOL]
[Euromatch/Brunel]
[Arbeidsongeschiktheidsverzekering van ABN AMRO]
[Demon]
[Yess]
[Compu'Train]
[Primafoon opent je wereld]
[Reaal]

Slapend 'rijk' worden in verpleeghuis

door Roy Klopper

LEIDEN, woensdag

Notoire luiaards kunnen in Leiden een droombaan krijgen waarmee ze letterlijk slapend rijk kunnen worden.

Het verzorgingstehuis Rijn en Vliet aan de Aaltje Noorderwierlaan in de Sleutelstad is op zoek naar professionele mannelijke en vrouwelijke slaapwachten. De functie-omschrijving is eenvoudig: "U brengt de nacht slapend door en assisteert in geval van nood de nachtzuster bij de verzorging van ouderen", zo staat in de personeelsadvertentie te lezen.

Sollicitanten die van slapen hun beroep willen maken, wordt een standaardvergoeding voor vier en een kwart uur per nacht in het vooruitzicht gesteld. "Indien de slaapwacht meerdere malen wordt opgepiept, wordt er meer betaald", aldus woordvoerster G. Paddenburg. De hoogte van de uurvergoeding is afhankelijk van de leeftijd. "Ervaring is niet nodig, maar je moet geen moeite hebben om je bed uit te komen", aldus woordvoerster G. Paddenburg van Rijn en Vliet.

De uitverkorenen dromers wordt gevraagd om elke maand zes tot acht avonden plus een weekeinde betaald te komen slapen in het verzorgingstehuis. In totaal zijn er vier slaapwachten in dienst. De wachten worden onder meer ingeschakeld als er hulp nodig is bij het op de been helpen van een gevallen bejaarde, of om de waakronde te lopen als de nachtzuster het druk heeft met een zwaar zieke of overleden bewoner.

Het aanlokkelijke aanbod heeft inmiddels de nodige reacties opgeleverd. Er is zelfs al een student aangenomen. Paddenburg: "Maar nieuwe gegadigden blijven welkom. We hebben graag een reservelijst, omdat we veel met studenten werken. En die zitten nog wel eens moeilijk vanwege bijvoorbeeld stages."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.