Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Vitesse-coach Neumann wil met Vitesse
overwinteren in UEFA Cup-toernooi

door Henk Evenblij - LILLE, donderdag

In het Franse Lille, net over de grens bij Kortrijk, droomde een Duitser. Het waren mooie en zorgvuldig gekozen woorden van Vitesse-coach Herbert Neumann aan de vooravond van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Racing Lens, de club van bloed en goud. In het voormalige WK-stadion, waar de vorige zomer een Franse agent in coma werd geslagen door Duitse hooligans, hopen de Arnhemmers de winter in Europees verband te overleven. "Dat is mijn droom", keek 'Der Herbert' filosofisch voor zich uit.

Maar zijn dromen geen bedrog? Immers, het Vitesse van president Karel Aalbers is nog ver verwijderd van de vierde plaats in de nationale competitie. Dat is het doel van Aalbers. Hij sprak deze gedenkwaardige woorden na de geweldige afstraffing in het eigen Gelredome (1-6) tegen PSV. Maar sinds Neumann zijn oor heeft laten hangen naar zijn belangrijkste spelers gaat het weer de goede kant op. Tegen Ajax was er al sprake van een revival en sindsdien ging het bergopwaarts, al was het optreden in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen de Portugese 2e divisieclub Beira Mar allesbehalve verheffend.

Trainerswissel
Vitesse, dat vanavond tegen Lens aan zijn 25e Europese wedstrijd begint, heeft door de trainerswissel bij de Fransen - Le Clerq ging, Brisson kwam - de meeste analyses in de prullenbak kunnen gooien. "Lens is slecht gestart in de competitie", aldus Neumann, "maar door de trainerswissel hebben zij vertrouwen gewonnen. Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd, maar gezien onze goede uitwedstrijden bij Feyenoord en Roda JC denk ik toch dat we hier een goed resultaat kunnen behalen. Tenminste", vervolgde hij, "als we met deze ploeg hetzelfde niveau halen als de laatste weken het geval was. Ik schat Lens echter niet zo hoog in als Bordeaux, waar we vorig seizoen tegen speelden."

Lens is het Limburgia van Frankrijk. De vroegere mijnwerkersclub uit Brunssum kende dezelfde trekjes als Lens, een stad waar het gros van de mensen zich bezighoudt met het delven van het zwarte goud. Een club die net als Vitesse tien jaar geleden door een groot zakenman uit het moeras werd getild.

Vitesse, dat dik door het stof moet om de volgende ronde te halen, hoopt nu maar dat de droom van Neumann ook bewaarheid wordt. "De winter overleven", zei hij nogmaals, "tja, dat zal schön zijn. We hebben 51 procent kans om de volgende ronde te halen. Maar dan ben ik wel heel optimistisch", lachte de Duitser, die nog vraagtekens zet achter de namen van verdedigers Marco De Marchi en Stefan Nanu.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.