Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Heerenveen dendert door

Van onze sportcorrespondent - HEERENVEEN, donderdag

Heerenveen blijft winnen. Gisteravond boekten de Friezen tegen De Graafschap hun vijfde zege op rij: 2-0. Bijna ongemerkt is de op toeren geraakte formatie van trainercoach Foppe de Haan naar de top van de ranglijst geslopen.

De oefenmeester heeft de laatste maanden hard gewerkt aan de opbouw van een nieuwe ploeg. Zoals van hem mag worden verwacht, is hij daar wederom in geslaagd, en dat terwijl hij lang niet altijd over een fitte selectie beschikt.

De Graafschap kwam er tegen het zeer sterk opererende Heerenveen niet aan te pas. Veel fiducie had trainer Rob McDonald al niet voor de reis naar Friesland, want zijn team had veel averij opgelopen door rode kaarten tegen Cambuur en Heerenveen (beker). De inzameling kaarten had gisteravond gewoon een vervolg kunnen krijgen, maar scheidsrechter Luyten was mild voor de 'Superboeren', hoewel hij vijf keer op geel trakteerde. Heerenveen hoefde overigens niet blij te zijn met het strenge optreden van de arbiter, die consequent weigerde de voordeelregel toe te passen.

Fraaie volley
Al snel in de wedstrijd kwam de thuisclub op een veilige 2-0 voorsprong. In de 12e minuut scoorde Daniel Jensen met een fraaie volley uit een voorzet van Mika Nurmela. Nauwelijks drie minuten later was het weer raak via een afstandsschot van de opgeleefde Boudewijn Pahlplatz.

Heerenveen hield de opponent in een ijzeren greep, zowel voor als na rust. McDonald stuurde nog wel de fysiek sterke Erik Redeker naar het front (kennelijk om zijn bestuur wakker te schudden wat betreft zijn wens tot het aantrekken van een spits), maar het hielp allemaal niets. Hij mocht blij zijn dat de achterstand niet groter werd. In het scoren kampte Heerenveen namelijk na rust met pech.

SC Heerenveen - De Graafschap (2-0).12. Jensen 1-0, 16. Pahlplatz 2-0. Scheidsrechter: Luyten. Toeschouwers: 13.450. Gele kaart: Mitrita (Heerenveen), Redeker, Emam, Issah, Lindenbergh, Viscaal (De Graafschap).

Heerenveen: Vonk 6, Venema 6.5, Mitrita - (Jespen 6), Hansma 6.5, G. de Nooijer 6, Radomski 7, Jensen 7.5, Huizingh 6 (Holm -), Nurmela 5.5 (Lurling -), Pahlplatz 6, Denneboom 5.5.

De Graafschap: Besseling 5, Berck-Beelenkamp 6, Den Turk 5, Redeker 5, Fränkel 4.5, Meerdink 5.5, Silooy 5.5, Emam 5.5 (Issah -), Lindenbergh 5, Viscaal 5 (Tshangai -), Terpijn - (Roelofsen 5).

Rapporteur: Piet Fransen






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.