[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Arsenal uit Champions League

AMSTERDAM, donderdag

Het Champions League-avontuur is voor Arsenal al na één ronde ten einde. Net als vorige week tegen Barcelona (2-4) gingen 'The Gunners' gisteren op eigen veld onderuit in het duel met Fiorentina. De Argentijn Gabriel Batistuta nam in de 75e minuut het enige doelpunt voor zijn rekening. Na Barcelona verzekerde ook Fiorentina zich, op basis van een beter onderling resultaat, in groep B van een ticket naar de tweede ronde.

Barcelona speelde tegen AIK Solna een wedstrijd om de kat zijn staart. Het team van Louis van Gaal schaarde zich vorige week al bij de laatste zestien door Arsenal de oren te wassen. Daarom gunde Van Gaal in de aanloop naar het duel met de Zweden een half basisteam rust. Rivaldo, Figo, Sergi, Luis Enrique en Cocu namen op de tribune plaats en zij zagen het 'tweede' elftal van de Catalanen eenvoudig winnen: 5-0.

Patrick Kluivert had geen snipperdag opgenomen. Na veertien minuten opende de oud-Ajacied de score en in de 32e minuut was het opnieuw raak. Het doelpuntenfeestje was toch al Oranje gekleurd, want Boudewijn Zenden bepaalde in de 42e minuut de ruststand op 3-0. In de tweede helft liep Barça via treffers van Gabri Garcia en Frederic Dehu uit naar 5-0.

Ferguson bezorgd
Manchester United-trainer Alex Ferguson sprak gisterochtend nog zijn bezorgdheid uit over het bereiken van de tweede ronde. Hem waren berichten bereikt dat Olympique Marseille bij winst op Sturm Graz en verlies van Manchester bij Croatia Zagreb bewust de laatste wedstrijd tegen datzelfde Croatia zou laten lopen. Het bleek achteraf drukte om niets.

In Kroatië won Manchester met 0-2, terwijl de Fransen op bezoek bij Sturm Graz met 3-2 onderuit gingen. Manchester plaatste zich daarmee voor de tweede ronde. Net als Marseille dat, op basis van een beter onderling resultaat ten opzichte van Sturm Graz (het eerste duel eindigde in 2-0), ondanks de misstap toch verder mag in de Champions League.

• Lazio Roma bereikte in groep A op een 'eerlijke' manier de tweede ronde. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayer Leverkusen. Pavel Nedved zorgde in de eerste minuut voor 1-0, Ulf Kirsten bracht Leverkusen vlak voor rust naast de Italianen. Door de 1-2 zege van Dynamo Kiev op NK Maribor bezetten de Oekraïners in groep A de tweede plaats, op één punt gevolgd door Leverkusen.

Lazio Roma (Ita) - Bayer Leverkusen (Dui) 1-1 (1-1).1. Nedved 1-0, 43. Kirsten 2-0. Scheidsrechter: Dallas (Sch)

NK Maribor (Slv) - Dynamo Kiev (Oek) 1-2 (0-1).37. Rebrov 0-1, 50. Balajic 1-1, 84. Rebrov 1-2 (strafschop). Scheidsrechter: Marin (Spa).

Barcelona (Spa) - AIK Solna (Zwe) 5-0 (3-0).14. Kluivert 1-0, 32. Kluivert 2-0. 42. Zenden 3-0, 53. Garcia 4-0, 55. Dehu 5-0. Scheidsrechter: Irvine (N-Ier).

Arsenal (Eng) - Fiorentina (Ita) 0-1 (0-0).75. Batistuta 0-1. Scheidsrechter: Lubos Michel (Slw). Toeschouwers: 73.236.

Croatia Zagreb (Kro) - Man. United (Eng) 1-2 (0-1).32. Beckham 0-1, 49. Keane 0-2, 90. Prosinecki 1-2. Scheidsrechter: Jol (Ned).

Sturm Graz (Oos) - Ol. Marseille (Fra) 3-2 (1-0).17. Maehlich 1-0, 51. Dugarry 1-1, 62. Kocijan 2-1, 68. Blondeau 2-2, 85. Kocijan 3-2. Scheidsrechter: Ouzounov (Bul). Rode kaart: 68. Blondeau (Marseille).