Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Profschaatsers dagen KNSB voor de rechter

UTRECHT, donderdag

De Vereniging van Professionele Schaatsteams (VPST) en de KNSB staan maandag in Utrecht opnieuw voor de rechter. De VPST en de schaatsers afzonderlijk, onder wie Marianne Timmer en Rintje Ritsma, hebben een kort geding aangespannen om af te dwingen dat ze in neutrale kleding mogen meedoen aan de World Cup wedstrijden in Inzell en Berlijn in november.

Marianne Timmer, Tonny de Jong, Rintje Ritsma, Jan Bos, Erben Wennemars, Jacco Jan Leeuwangh, Bob de Jong en Gianni Romme hebben zich al gekwalificeerd voor deze wedstrijden. Zij willen zich echter niet houden aan de kledingreglementen van de KNSB. Ze eisen samen met hun Nederlandse ploeggenoten van Sanex, Spaar-Select en Unit-4 dat de KNSB ze laat starten in schaatspakken zonder sponsoropdruk.

De KNSB wil de schaatsers alleen laten deelnemen in wedstrijdpakken waar de bondssponsors Aegon en Deloitte & Touche groot op adverteren. De drie andere sponsors mogen voor 450.000 gulden per ploeg op het rechterbovenbeen van hun eigen schaatsers een beeldmerk aanbrengen ter grootte van 200 vierkante centimeter.

Dan liever helemaal geen reclame, vindt de VPST. Volgens de advocaat van de schaatsers, mr H. Knijff, maakt de KNSB misbruik van haar machtspositie door als enige schaatsers voor internationale wedstrijden te kunnen inschrijven. Knijff stelt dat de KNSB ook niet meewerkt aan een redelijke verdeling van de reclame op de pakken.

Knijff noemt het bijzonder onredelijk dat de drie professionele teams bijna anderhalf miljoen gulden op tafel moeten leggen voor een bovenbeen. Dit steekt, omdat het geld in feite terechtkomt bij de concurrent, de Aegon/KNSB-ploeg. Knijff heeft deze zaak aanhangig gemaakt bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.