Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Vincent Krieger ziet strijd beloond

Van onze basketbalmedewerker - HOUTHALEN, donderdag

Eindelijk krijgt hij de gelegenheid om zijn niet geringe talenten te etaleren. De basketbalcarrière van Vincent Krieger ging bepaald niet over rozen. Aanvankelijk leek de atletische spelverdeler voorbestemd voor grote daden. Zelfs de NBA leek binnen bereik.

Een reeks onverwachte tegenslagen zorgde echter voor stagnatie van zijn ontwikkeling. Door enkele zware blessures bracht het laatste anderhalf jaar op de University of North Carolina Asheville niet wat de experts ervan verwachtten. In plaats van de NBA kwam Krieger terecht in Frankrijk, waar hij geconfronteerd werd met de keiharde wetten van de topsport. Zijn Franse coach koos voor een Franse spelverdeler, waardoor de ex-Hagenaar op de bank terecht kwam. Hij werd ook nog eens geconfronteerd met problemen in zijn linkerknie en was gedwongen in de zomer te revalideren, waardoor de nationale ploeg en eventuele try-outs bij geïnteresseerde clubs aan zijn neus voorbij gingen.

Krieger: "En toch heb ik veel geleerd. Natuurlijk miste ik het wedstrijdritme, dat kwam mijn techniek en zelfvertrouwen niet ten goede. Maar ik weigerde op te geven. Daardoor ben ik mentaal veel sterker geworden."

Ondanks de tegenslagen kreeg Krieger tal van aanbiedingen. Hij koos voor Houthalen, een Belgische staartclub die zich door zijn komst nu bij de subtop nestelt. "Hoewel ik daarmee koos voor aanzienlijk minder geld, ben ik achteraf dolblij met deze beslissing. Ik krijg hier veel speeltijd en word gewaardeerd", aldus Krieger.

Die waardering is terecht. Krieger speelt een voortreffelijk seizoen en is met gemiddelden van 12 punten, 4 assists en 4 rebounds een verrijking van de sterke Belgische competitie. Zijn coach Tonny van den Bosch is zeer lovend over hem. "Hij is integer, houdt van basketbal en is serieus met zijn sport bezig. Hij hoort nu al bij de beste drie spelverdelers uit de competitie, als we de Amerikanen niet meerekenen. Ik ben bang dat we hem volgend seizoen niet kunnen behouden. Hij heeft het in zich om ooit in Griekenland of Spanje terecht te komen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.