Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Yankees: bezem erdoor

Van onze sportcorrespondent - NEW YORK, donderdag

Een bezem voor de New York Yankees. Dat wordt hun symbolische prijs als ze ook de volgende World Series-ontmoeting tegen de Atlanta Braves winnen. Na hun spectaculaire winst in de derde wedstrijd een homerun-klap van verrevelder Chad Curtis in de tiende inning was beslissend hebben ze nog slechts een zege nodig voor het kampioenschap van de Amerikaanse Major Leagues. Atlanta heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Als die nul gehandhaafd blijft betekent dat een 'sweep' voor de Yankees: de Atlanta Braves opgeveegd met een bezem en stoffer en blik.

Het leek er in de derde wedstrijd lang op dat Atlanta dat vernederende lot bespaard zou blijven. In het roemruchte Yankee Stadium in de Bronx liepen de Braves uit naar een 5-1-voorsprong tegen Yankee-werper Andy Pettitte. Atlanta-pitcher Tom Glavine is een van 's werelds allerbesten op de werpersheuvel. Maar hij kon toch niet voorkomen dat New York beetje bij beetje terugkwam. Reserve verrevelder Curtis sloeg een homerun, eerste honkman Tino Martinez deed het hem na en in de achtste inning was het tweede honkman Chuck Knoblauch wiens homerun met een man aan boord de stand op 5-5 bracht.

De Yankees hebben in reliëf-pitcher Mariano Rivera een werper op wie bijna blindelings vertrouwd kan worden in de eindfase. Rivera deed in de laatste twee innings opnieuw de deur op slot voor Atlanta. Deze Panamees heeft nu al in 41 2/3 achtereenvolgende innings geen punt toegelaten. Maar New York scoorde zelf ook niet meer in de reguliere negen innings, zodat de tiende inning noodzakelijk werd.

Zoveel talent
Chad Curtis is een reservespeler die voornamelijk wordt ingezet als de tegenstander met een linkshandige werper zoals Glavine opent. Maar de huidige versie van de illustere New York Yankees heeft op de bank zoveel talent, dat de offensieve productie overal vandaan kan komen. Curtis beëindigde de wedstrijd door een worp van Atlanta-reliever Mike Remlinger gedecideerd het veld uit te slaan. Manager Joe Torre prees Curtis en diens twee homeruns, maar beloofde niet dat hij ook in de vierde, mogelijk beslissende wedstrijd weer in de basisopstelling zou staan. Zeker tegen rechtshandige werpers is die plaats voor het aanstormende talent Ricky Ledee.

Vorig jaar wonnen de New York Yankees de World Series, tegen de San Diego Padres, ook al zonder een verlieswedstrijd te incasseren. In 1996 verloor New York de eerste twee Series-ontmoetingen tegen Atlanta om vervolgens vier keer achter elkaar te winnen. De 'streak' van elf achtereenvolgende World Series-zeges is slechts een winstwedstrijd verwijderd van het record van 12. Dat is ook in handen van de Yankees, toen de legendarische Babe Ruth nog speelde en de Yankees 'wereldkampioen' werden in 1927, 1928 en 1932.

Als de Braves zich psychologisch al niet bij het onvermijdelijke hebben neergelegd geen team heeft ooit een World Series-achterstand van 3-0 kunnen goedmaken dan heeft Atlanta in de vierde ontmoeting een redelijke kans om in ieder geval de bezem te vermijden. Hun werper John Smoltz blijft een kanjer, terwijl de beste jaren van Yankee-werper Roger Clemens duidelijk achter hem liggen.

Chad Curtis van de New York Yankees gaat de lucht in. Zijn ploegmaten zijn dolgelukkig met zijn winnende homerun in de tiende inning tegen de Atlanta Braves. FOTO: REUTERS

  • De honkballers van de Fukuoka Daiei Hawks lijken in de Japan Series een beslissende voorsprong te hebben genomen in de strijd om het professionele honkbalkampioenschap. Gisteravond won de ploeg van manager Sadaharu Oh, zelf een grootheid in het Japanse honkbal, in Nagoya met 0-3 bij de Chunichi Dragons. Hiroki Kokubo had een belangrijk aandeel in de overwinning. Hij sloeg in de derde inning met een honkslag het tweede punt over de thuisplaat en voegde daar in de zesde slagbeurt nog een homerun aan toe. Hawks leidt in de finalereeks nu met 3-1.
  • • New York. World Series Amerikaanse profcompetitie. Derde duel:New York Yankees - Atlanta Braves 6-5 (na 10 innings).Stand in best-of-seven serie:3-0.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.