Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[Topcarriere]
[Oce]
[Tele2]
[NWI Officiele huizenkrant]
[V & L informatica]
[BOL]

Delta Lloyd Bank wil
omstreden NTLA kopen

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, donderdag

Delta Lloyd Bank heeft in principe overeenstemming bereikt over de overname van de financiële dienstverlener NTLA. Beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend. NTLA kwam eerder dit jaar in opspraak omdat de onderneming optrad als bemiddelaar voor een lening van ƒ35 miljoen van de provincie Zuid-Holland aan Ceteco.

Met die lening liep de provincie tegen de lamp toen het met Ceteco bergafwaarts ging. Zuid-Holland bleek niet alleen aan Ceteco geld te hebben uitgeleend, maar eveneens aan anderen.

Dit op grote schaal bankieren dat de geschiedenis inging als de Ceteco-affaire leidde ertoe dat commissaris voor de Koningin J. Leemhuis van Zuid-Holland haar functie neerlegde, evenals een aantal gedeputeerden.

Ook ambtenaar Karel Baarspul, die bij Zuid-Holland verantwoordelijk was voor de schatkist, moest het veld ruimen. Baarspul bleek er, en dat werd eind juli bekend, bij NTLA Financial Services zelfs een privé-rekening op na te hebben gehouden.

"Het is ons vooral om de mensen en de activiteiten van NTLA te doen", zo stelt een woordvoerder van Delta Lloyd desgevraagd. "Dat het bedrijf opnieuw in verband wordt gebracht met de Ceteco-affaire is vervelend, maar van geen enkele invloed geweest."

NTLA is met 13 medewerkers vooral actief als bemiddelaar op de geld- en kapitaalmarkt. Delta Lloyd Bank houdt zich met 150 medewekers bezig met dezelfde en andere activiteiten. Delta Lloyd Bank heeft een eigen vermogen van ruim ƒ200 miljoen.

Volgens de woordvoerder van Delta Lloyd is NTLA een "gezond bedrijf". Maar kleinere handelshuizen hebben het steeds lastiger, omdat het volume per transactie op de beurs steeds omvangrijker wordt. Dat vereist een behoorlijk eigen vermogen voor het geval dat het misgaat.

Partijen maken geen nadere financiële gegevens bekend over de overname.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.