Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[Nationaal Spaarfonds]
[BOL]
[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Albanese aanval op KFOR-konvooi

Van onze correspondent - BOEDAPEST, donderdag

Etnische Albanezen hebben gisteren in Kosovo een konvooi aangevallen met zo'n 150 Servische vluchtelingen, dat werd bewaakt door KFOR-militairen. Na het incident bij Pec nabij de Albanese grens werden drie tot acht Serviërs vermist.

De aanval van de Albanezen richtte zich voornamelijk op de personenauto's die het konvooi, dat uit bussen bestond, volgden. De woedende menigte trok een aantal Serviërs uit hun wagens. Tenminste 15 auto's zouden in brand zijn gestoken.

Etnisch Albanese bronnen beweren dat Servische oorlogsmisdadigers via het VN-transport wilden ontsnappen. De VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr zegt dat hiervan geen sprake was.

Het konvooi met voornamelijk vrouwen en kinderen was vertrokken uit de stad Orahovac, waar Nederlandse en Duitse militairen het bevel voeren. Het was de bedoeling dat de groep naar Montenegro zou worden gebracht, omdat het leven in Orahovac ondraaglijk zou zijn geworden vanwege de gespannen verhouding met de Albanese inwoners.

De overval is wederom een slag in het gezicht voor de internationale gemeenschap die er maar niet in slaagt orde op zaken te stellen in Kosovo. De Unhcr had samen met de KFOR-vredesmacht het transport van de Servische vluchtelingen geregeld. Het was gisteravond nog onduidelijk of de KFOR-troepen arrestaties hebben verricht.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.