Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Jakarta heropent
Soeharto-onderzoek

Van onze correspondent - SINGAPORE, donderdag

De kersverse procureur-generaal Marzuki Darusman van Indonesië heeft gisteren aangekondigd dat het onderzoek naar de herkomst van ex-president Soeharto's vermogen zal worden heropend.

Tegelijkertijd zei president Wahid dat hij er persoonlijk tegen is Soeharto, die in mei 1998 tot aftreden werd gedwongen, gerechtelijk te vervolgen.

De president zei het beter te vinden dat Soeharto het geld terugbetaalt indien wordt aangetoond dat het door corruptie is verkregen. Het zou dan kunnen worden gebruikt als een bijdrage om Indonesië uit de economische crisis te halen. "Maar het is verstandig af te wachten wat de procureur-generaal doet want de president heeft met deze zaak niets te maken," aldus Wahid.

Darusman zei dat hij ook het onderzoek naar het schandaal rond de Bank Bali zal bespoedigen. Deze 'Baligate' gedoopte affaire lag mede ten grondslag aan de motie van wantrouwen, die vorige week het politieke einde van president Habibie inluidde.

"Het is van cruciaal belang dat deze twee zaken ordelijk en doorzichtig worden opgelost opdat de boodschap duidelijk is: we zullen geen gezwendel meer toestaan", aldus Darusman. Het Internationale Monetaire Fonds stopte vorige maand de betaling van leningen aan Jakarta tot 'Baligate' is opgelost.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.