Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
28 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[BOL]
[Autosite]
[Nationaal Spaarfonds]

Bommenregen op Grozny

GROZNY, donderdag

Russische gevechtsvliegtuigen hebben gisteren de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny gebombardeerd, terwijl troepen vanaf drie kanten naar de stad optrokken. Dit meldde het Russische militaire hoofdkwartier.

Bij het bombardement van Grozny werd een olieraffinaderij geraakt in het westelijk industriegebied, waardoor brand ontstond en een verstikkende zwarte rook zich over de stad verspreidde.

Ook werd het hoofdkwartier gebombardeerd van Shamil Basayev, een van de rebellenleiders. "We zullen Russische krijgsgevangen dwingen de gebombardeerde gebouwen te herstellen", reageerde Basayev.

Op zo'n 35 km van Grozny hebben Russische troepen inmiddels de buitenwijken van de op een na grootste stad Gudermes bereikt en vier naburige dorpen ingenomen. De dorpen liggen langs de belangrijkste route naar Dagestan, die Rusland in handen wil krijgen.

In Den Haag zei de Tsjetsjeense minister van Buitenlandse Zaken, Ilyas Achmadov, verbaasd te zijn dat de internationale gemeenschap ten aanzien van Tsjetsjenië met twee maten meet. "De schendingen van de mensenrechten die in er plaatsvinden, doen niet onder voor de gruweldaden die in Kosovo of Oost-Timor zijn begaan.

Maar Rusland wordt in feit door het westen uitgenodigd door te gaan met de oorlog, omdat elke dollar die het IMF aan Moskou geeft, wordt besteed aan wapens tegen Tsjetsjenië", aldus Achmadov.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.