Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[CMG]

VVCS pakt Lens
en Gerards aan

AMSTERDAM, dinsdag

De Vereniging van Contract Spelers (VVCS) doet vandaag bij het Openbaar Ministerie (OM) aangifte wegens oplichting door de voormalige werknemers Sigi Lens en Peter Gerards. De bond is van mening dat het duo verkeerde informatie heeft verstrekt over neveninkomsten en onvoldoende heeft meegewerkt aan onderzoeken van accountants.

Ook hadden beiden uitdrukkelijk ontkend dat zij geld ontvangen zouden hebben of zouden ontvangen van Adidas en AC Milan inzake transfers van de Ajacieden Kluivert, Davids, Reiziger en Bogarde en het schoenencontract van Kluivert, waarbij werd onderhandeld namens de VVCS. Aan de bond is inmiddels het tegendeel gebleken.

Volgens advocaat De Vos zijn onlangs bedragen boven tafel gekomen die een veelvoud zijn van de sommen geld die bij de onderzoeken van accountants aan het licht waren gekomen. ,,Aanvankelijk hebben zij ontkend neveninkomsten te hebben gehad. Toen bleek dat ze de waarheid niet gesproken hadden, hielden zij vol dat het ging om niet meer dan een paar ton de man. Het gaat echter om in totaal meer dan 4 miljoen gulden, alleen in 1997.''

De VVCS meent dat de handelwijze van de twee valt aan te merken als oplichting, een misdrijf waarop maximaal drie jaar cel staat. De spelersvakbond zal de zaak zonodig ook voorleggen aan de burgerrechter. Verder zal de VVCS Adidas en het bestuur van AC Milan vragen om een verklaring. Eerder hebben die ontkend dat Gerards en Lens betaald zijn voor verboden nevenactiviteiten. De VVCS heeft echter andere informatie en stapt mogelijk ook in deze zaak naar de rechter.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.