Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]

Heerlen in Superprestige

Van onze sportcorrespondent - BRUSSEL, dinsdag

De veldrit van Heerlen is de komende winter opgenomen in het Superprestige Cyclocross-klassement. Dat heeft voorzitter Gevaert van het organisatiecomité bevestigd. Heerlen neemt de plaats in van Sint-Michielsgestel, dat dit seizoen het wereldkampioenschap organiseert. Het organisatiecomité in Heerlen heeft de afgelopen jaren een flinke reputatie opgebouwd in het veldritwereldje.

Drie jaar op rij werd er een Wereldbekerveldrit gehouden op het loodzware parcours rond het sportpark Kaldeborn. Omdat het reglement van de UCI voorschrijft dat er maar drie jaar een WB-cross op dezelfde plaats mag worden gehouden, ging de Heerlense organisatie op zoek naar een andere uitdaging. Vorig jaar werd er het Nederlands kampioenschap verreden dat gewonnen werd door Adri van der Poel die er zijn zesde titel als veldrijder behaalde.

Maar eerder had Heerlen ook een flinke teleurstelling moeten verwerken toen het de organisatie van het wereldkampioenschap aan de neus voorbij zag gaan. Datzelfde WK biedt Heerlen nu de gelegenheid om toch weer een topveldrit te organiseren. De organisatie van Sint-Michielsgestel ziet namelijk af van de organisatie van een SP-cross naast het wereldkampioenschap.

Op 14 februari komen de beste crossers van de wereld aan de start in deze laatste Superprestigeveldrit van het seizoen. Er zijn de komende winter weer 11 SP-wedstrijden, waarvan er drie in Nederland worden gehouden. Dat zijn Gieten, Surhuisterveen en nu dus ook Heerlen. De organisatie van de Superprestige is er ook in geslaagd om een tweede hoofdsponsor aan te trekken. Daardoor zal het prijzenpakket flink verhoogd kunnen worden wat de aantrekkingskracht van de Superprestige zal versterken.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.