Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[CMG]

Tegenvaller voor
Landstede Hammers

Van onze basketbalmedewerker - ZWOLLE, dinsdag

De spanning in de basketbalcompetitie is, na de vijfde wedstrijdronde, nu al tot het kookpunt gestegen. Koploper De Landstede Hammers leed tegen een van de runners-up BS Weert zijn eerste nederlaag. Het verloor, thuis nog wel, met 71-74. Aangezien de achtervolgers Ricoh Astronauts, de Hans Verkerk Keukens Seagulls en Canoe Jeans/EBBC geen fouten maakten, wordt de ranglijst nu aangevoerd door de genoemde vijf clubs, met elk één nederlaag.

De Hammers (met een sterke Eric Nelson, die 19 pnt. en elf rebounds liet noteren) leken tegen BS Weert lang de beste papieren te hebben, zeker toen ze vlak na rust een 57-48 voorsprong namen. Weert scherpte de verdediging daarna echter aan, waardoor de Zwolse scoringsmachine tot stilstand kwam. De Limburgers bleven de basket wél vinden, vooral door Kevin Thompson en Gerard Ackermans, die ieder zestien punten scoorden.

De Ricoh Astronauts overklasten Image Center/Virtus dat, na een goede seizoenstart, momenteel in een dip verkeert. Alleen nieuwbakken international Wierd Goedee (20 pnt.) liet zien dat bondscoach Bob Gonnen hem terecht voor Oranje heeft geselecteerd. Joe Spinks was voor Amsterdam de grote uitblinker in de 89-48 overwinning, met 25 punten en 12 rebounds.

De Hans Verkerk Keukens Seagulls, met bondscoach Bob Gonnen op de bank, kende geen problemen in de uitwedstrijd tegen Gunco/Rotterdam. Dankzij 21 punten en 10 rebounds van Chris Mimms en 16 punten van Frank Seckar liepen de Heldenaren naar een eenvoudige 46-62 overwinning. Canoe Jeans/EBBC voegde zich bij de koplopers door met 78-96 bij Haaglanden Cobra's te winnen, mede door het sterke spel van Eric Strand (21 pnt.) en van de nieuwe spelverdeler Neil Reed (15).

Kroon Renault/Prisma heeft een van de beste spelers van de eredivisie, José Waitman, in de gelederen. Zolang hij gemotiveerd blijft, kunnen de Utrechters naar onverwachte hoogten stijgen. Waitman domineerde het gewonnen duel tegen Omniworld Almere via 25 punten en 13 rebounds. Dit, ondanks sterk tegenspel van Almeerse spelverdeler Cees van Rootselaar, die tot 27 punten en elf assists kwam.

MPC/Donar behaalde de eerste overwinning van het seizoen. NUVA/Drenthe kreeg in Groningen geen kans en werd met 83-58 van het veld gelopen, vooral door 28 punten van Herbert Arnarsson en 21 van LeRoy Watkins. De Engelsman Shaun Hartley kon niet met coach Glenn Pinas overweg en gaat op zoek naar een andere club.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.