Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[V & L informatica]
[Tele2]
[Reaal]
[Postbank WinstVastKoopsom]

Saai Wall Street

NEW YORK, dinsdag

Gebrek aan groot economisch nieuws zorgde gisteren op de effectenbeurs van New York voor een uiterst saaie stemming. Kort na opening van de handel schommelde de Dow Jones-index dan ook rond het slot van afgelopen vrijdag. Deze trend bleef de hele dag aanhouden, uiteindelijk sloot de toonaangevende index 1,52 punten lager op 10648,18.

De Amerikaanse beleggers misten een duidelijke richting. Dat kwam niet alleen door het ontbreken van belangrijk economisch nieuws, maar ook omdat obligatiemarkt en banken gesloten waren in verband met Columbus Day. "De omzetten waren daardoor ontzettend laag", aldus een teleurgestelde handelaar. Ook een toespraak van de centrale bankpresident Alan Greenspan bood niets spannends. Hij liet geen enkel woord vallen over de koers van de rente.

Hoewel de 'grote jongens nog moeten komen' gaven enkele fondsen al duidelijkheid over de resultaten over het derde kwartaal van 1999. Knight/Trimark bijvoorbeeld gaf voorbeurs een winstwaarschuwing af en moest terug met $3 5/8 naar $26 3/8. Deze grootste market maker van de Nasdaq stelde beleggers teleur met de bekendmaking dat de winst per aandeel tussen de 17 en 19 dollarcent zal bedragen. De verwachting was echter een florissante 30 dollarcent. Oorzaak van de bedroevende daling waren lagere handelsomzetten, zo meldde het bedrijf. Door enthousiaste aankopen in technologiefondsen steeg de Nasdaq toch met 29 punten tot 2916,04.

Ander bedrijvennieuws betrof Coca-Cola. De frisdrank-producent krijgt deze week waarschijnlijk toestemming van de Franse mededingingsautoriteit om Orangina van Pernod Ricard te kopen. Het aandeel daalde met $¾ naar $52 3/8.

Ook op telecomgebied lag men niet te slapen. AT&T stopt samen met British Telecom de komende vijf jaar $3 miljard in een glasvezelnetwerk dat grote steden in de wereld met elkaar verbindt. AT&T won $1¼ en kwam uit op $48 5/8.

Global Crossing maakte bekend voor $1,65 miljard het glasvezelnetwerk van het Britse Racal Electronics te kopen. Beleggers konden dit niet waarderen; het aandeel daalde met $1½ tot $35.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.