Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[Tele2]
[BOL, voor al uw boeken]
[V & L informatica]
[Reaal]
[Postbank WinstVastKoopsom]

Britse staalbond boos op
werkwijze van British Steel

LONDON, dinsdag

De Britse staalvakbond ISTC is kwaad op de manier waarop British Steel omgaat met het overschot van 1 miljard pond uit het pensioenfonds. Volgens vakbondsvoorzitter Michael Leahy gebruikt het bedrijf het geld om de overname van Hoogovens te betalen of om de aandeelhouders 700 miljoen pond te geven die hun was toegezegd als deel van de overnamedeal.

Normaal onderhandelen bond en bedrijf naar goed Nederlands poldergebruik over de verdeling van het overschot. De ISTC stelt dat het nu te horen heeft gekregen dat British Steel 863 miljoen pond van het totale overschot zelf houdt.

"Het is erg oneerlijk", aldus Leahy. "British Steel gebruikt het overschot uit een fonds waar ook werknemers aan hebben meebetaald voor eigen doeleinden. In plaats van gezamenlijk te werken om een nieuw bedrijf te maken, lijkt dit het begin van een koude oorlog met Corus." De bond eist dat Corus een deel van het geld gebruikt om de pensioenregeling te verbeteren en om een eenmalige uitkering van 500 pond aan 55 duizend gepensioneerde staalarbeiders te geven.

Volgens de Britse wet hebben bedrijven het recht zelf te beslissen wat zij doen met een overschot in het pensioenfonds. De vakbond erkent dit, maar stelt dat de solo-actie van British Steel zeer ongebruikelijk is. "Aandeelhouders krijgen hun geld binnenkort. Ik hoop dat ze zich realiseren waar het vandaan komt", aldus Leahy.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.