Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw boeken]
[Nationaal Spaarfonds]

Kerk betaalt zwangere
twaalfjarige om baby te houden

Van onze correspondent - LONDEN, dinsdag

De katholieke kerk in Schotland gaat de baby van een zwanger 12-jarig Engels meisje na de geboorte onderhouden, zodat de jonge moeder geen abortus hoeft te laten plegen.

De werkloze ouders van het zwangere meisje, die zelf niet rooms-katholiek en ook geen kerkgangers zijn, namen onlangs met succes contact op met de kerk die de afgelopen twee jaar met financiële steun "200 baby's heeft gered".

Hoewel maatschappelijk werkers en leraren op school het meisje in verband met haar leeftijd hebben geprobeerd over te halen tot een abortus, zet de door een klasgenootje zwanger gemaakte aanstaande moeder door. De kerk zal voor een bedje, kleertjes, een wandelwagen, een badje, luiers en andere noodzakelijke babyspulletjes zorgen. Het niet bij naam genoemde meisje is zover bekend het jongste dat door de kerk wordt geholpen.

Volgens de woordvoerster van het omstreden 'Pro-Life Initiative'-project van kardinaal Thomas Winning krijgt het meisje "alle praktische spullen die ze nodig heeft en ook zo lang als dat nodig is. Het zijn prachtige spulletjes, alles nieuw, want voor elke moeder is haar baby het belangrijkste persoontje in de wereld", aldus Roseann Reddy. "Haar vader zei dat ze kapot zou gaan als ze abortus zou moeten laten plegen. Wij vinden het idee van abortus weerzinwekkend."

Het project werd op moederdag 1997 door kardinaal Winning ingevoerd. Tegenstanders zeggen dat de Schotse katholieke kerk religieuze principes voorrang geeft boven het welzijn van kinderen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.