Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[CMG]
[Brunel]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Compu'Train]
[Demon]
[Netaspect]
[Primafoon]
[Belastingdienst]

Zwols hulpkonvooi
in Turkije beroofd

Van onze correspondent - ZWOLLE, dinsdag

Zwaar gedesillusioneerd is gistermiddag een Zwols hulpkonvooi vanuit Turkije huiswaarts gekeerd nadat bleek dat een deel van de hulpgoederen, bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving, bleek te zijn gestolen.

Na het aardbevingsdrama deze zomer kwam in Zwolle meteen een grootscheepse hulpactie op gang. Zo stelde het college van B en W een bedrag van ƒ50.000 beschikbaar voor de aanschaf van vijftig tenten voor het door de Hanzestad geadopteerde dorpje Digermentepe. De situatie daar bleek ronduit schrijnend doordat het natuurgeweld vrijwel alle huisjes had doen instorten.

Nadat volgens een gemeentewoordvoerster de tenten, ingezamelde kleding en kachels eerder al naar Turkije waren gevlogen, vertrok medio vorige week de Zwolse delegatie om te zorgen voor de distributie ervan. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming bleken echter alle vijftig tenten spoorloos.

De Zwollenaren, onder leiding van wethouder E. den Bult, lieten het er niet bij zitten en haalden verhaal bij diverse personen. Omdat ze vervolgens echter dagenlang aan het lijntje werden gehouden, werd uiteindelijk gekozen voor een hardere tactiek en werd volop stampij gemaakt. Pas na dagenlang van telefoneren, over en weer faxen en vele honderden kilometers heen en weer te rijden, wist een Turkse militair uiteindelijk te vertellen dat 32 van de in totaal vijftig tenten lagen opgeslagen in een loods in Izmit.

De achttien verdwenen tenten hebben een waarde van zo'n ƒ15.000 en lijken compleet van de aardbodem verdwenen. Niemand van de Turken kon vertellen waar de met het oog op de naderende winter onmisbare tenten zijn gebleven.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.