Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
12 oktober 1999

 


[Netaspect]
[Compu'Train]
[Brunel]
[Demon]
[Primafoon]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Belastingdienst]

Nieuwe auto en rijbewijs kwijt
na demonstratieritje met gezin

Van onze correspondent - HARDENBERG, dinsdag

Een 34-jarige vader uit Enschede is bij het eerste de beste demonstratieritje met zijn gezin zowel zijn rijbewijs als zijn fonkelnieuwe Audi A6 kwijtgeraakt omdat de man met zijn echtgenote en vier kinderen aan boord zich schuldig had gemaakt aan roekeloos rijgedrag.

De Enschedeër was nog maar sinds een week in het bezit van de Audi Avant 2.5 TDI. "Voor de kenners: een automaat met triptronic", aldus een politiewoordvoerder.

Vol trots had de man zijn vrouw en kroost plaats laten nemen in de bolide waarna in de omgeving van Hardenberg een testrit volgde. Terwijl twee kinderen vanuit de bagageruimte zelfs nog vriendelijk zwaaiden naar de agenten in burger, had de bestuurder niet door dat hij werd gevolgd door de speciale videoauto van de politie, waarmee zijn baldadige capriolen haarscherp werden gefilmd.

Nadat de vader vlak voor de verkeerslichten nog snel even twee voorgangers had ingehaald, gaf hij bij het groene licht meteen vol gas. De bestuurder jakkerde onder meer met 120 km/u door een straat waar vanwege het belabberde wegdek slechts 50 is toegestaan. Even verderop zette de Enschedeër zelfs 174 km/u op de klok, waar een limiet van 100 geldt.

Nadat de vader tot stoppen was gedwongen verklaarde hij dat het voor het eerst was dat hij met het hele gezin in de auto zat en dat hij zijn vrouw en kinderen wilde demonstreren wat de wagen allemaal in zijn mars had. "Alleen jammer voor hem dat wij meekeken", aldus een van de agenten die zich onverbiddelijk toonde en zowel de Audi als het rijbewijs in beslag nam.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.