Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
11 oktober 1999
 

[Prive Roddelbox]
[CMG]

Rotterdam blijft ongeslagen

AMSTERDAM, maandag

Rotterdam blijft het goed doen in de hoofdklasse bij de vrouwen, want de ploeg van coach Caroline van Nieuwenhuyze verloor dit seizoen in vijf wedstrijden nog geen enkel punt. Gisteren ondervond Nijmegen met een 7-0 nederlaag de voorlopig niet te stuiten dadendrang van de ambitieuze Rotterdamse vrouwen. De Cubaanse international Saray Lago (3x), Florien Cornelis (2x), Karlijn Petri en Annemarie Ronde zorgden voor de Rotterdamse treffers. Zondag komt landskampioen Den Bosch op bezoek in Rotterdam.

Den Bosch maakte Zwolle duidelijk dat het verschil tussen de hoofdklasse en de overgangsklasse nog steeds erg groot is. De Bossche ploeg walste met 10-0 over de debutant uit Zwolle heen. International Ageeth Boomgaardt leverde met vier treffers de grootste bijdrage aan deze monsterzege.

De topper tussen Amsterdam en Laren eindigde in een 2-2 gelijkspel. In een boeiend duel gaven beide ploegen, onder toeziend oog van bondscoach Tom van 't Hek, elkaar weinig toe. In de hitte van de strijd vielen vier gele kaarten; drie aan Larense zijde en één voor de thuisclub. De tweede treffer van Amsterdam was bovendien omstreden. Een voorzet van buiten de cirkel van Macha van der Vaart werd volgens de Larense defensie niet aangeraakt door een Amsterdamse stick. De bal verdween via de voet van Lieke Smabers achter keepster Daphne Touw, maar Amsterdam claimde bij de scheidsrechter dat de bal onderweg wel degelijk de stick van Jakolien van Eijk had beroerd, waarna de 'treffer' werd goed gekeurd.

HGC won met moeite met 3-2 van Oranje Zwart, maar klom na een moeizaam begin van de competitie naar de vijfde plaats op de ranglijst. Verbakel is vanwege een knieblessure minimaal vijf weken uitgeschakeld.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.