Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
11 oktober 1999

 


[Tele2]
[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank WinstVastKoopsom]
[V & L informatica]
[Reaal]

Deutsche Telekom zoekt naar
nieuwe Amerikaanse bruid

Van onze correspondent - FRANKURT, maandag

Deutsche Telekom moet op zoek naar een nieuwe partner in de VS, nadat de alliantie met Sprint is stukgelopen. Sprint verraste vorige week door akkoord te gaan met een overnamebod van MCI WorldCom, een fusie van omgerekend ƒ266 miljard, de grootste ooit ter wereld. Volgens de Duitse krant Welt am Sonntag praat Deutsche Telekom nu met SBC Communications en Ameritech, die beide ook al over een fusie praten.

Aan geld zal het Deutsche Telekom niet ontbreken, het bedrijf gooit twee grote deelnemingen in de verkoop.

Deutsche Telekom heeft net als France Telecom een belang van 10% in Sprint en gaat dat nu verkopen voor ƒ19 miljard. De drie bedrijven bezitten samen ook telecombedrijf Global One, maar Sprint zal haar aandeel op last van de anti-kartelautoriteiten moeten verkopen.

Het is waarschijnlijk dat Deutsche Telekom haar aandeel in Global One ook verkoopt, zodat France Telecom alleen eigenaar kan worden. Deutsche Telekom en France Telecom praten niet meer met elkaar sinds Deutsche Telekom eerder dit jaar achter de rug om van France Telecom, Telecom Italia probeerde te kopen. Uiteindelijk ging de deal niet door omdat Olivetti met de buit aan de haal ging, maar de schade tussen Deutsche Telekom en France Telecom lijkt onherstelbaar.

Deutsche Telekom liet het afgelopen weekeinde weten haar aandeel in Global One wel te willen verkopen aan France Telecom, als die een realistische prijs biedt. De topman van France Telecom, Michel Bon, zei Global One wel te willen hebben, maar "niet tegen elke prijs".

Global One levert telecom-diensten aan 30.000 zakelijke klanten in 65 landen. Op een omzet van ƒ2,25 miljard lijdt het bedrijf sinds de oprichting in 1996 nog altijd verlies.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.