Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank WinstVastKoopsom]
[Oce]
[V & L informatica]

Wall Street zwak

NEW YORK, zaterdag

De opleving van de Amerikaanse effectenbeurs eergisteren was slechts van korte duur. Gisteren leverde de beurs alweer een flink deel van de winst in. Nieuwe economische rapporten toonden aan dat de groei van de Amerikaanse economie in tegenstelling tot berichten eerder deze week niet is afgenomen.

Kort na opening van de beurs stond de Dow Jones-index bijna 39 punten lager op 10.298. Na een forse val (-153 punten) eerder op de dag sloot de toonaangevende graadmeter 63,95 punten lager op 10.273 rond.

De koersen daalden na de mededeling van het ministerie van Handel dat de inkomens in augustus gemiddeld 0,5% zijn gestegen, terwijl de verwachting 0,4% was. In diezelfde maand stegen de consumenten-uitgaven met 0,9% en de besparingen namen af met 1,5%. Terwijl toenemende consumenten-uitgaven de economische groei versnellen, vrezen veel economen dat ongecontroleerde groei inflatie doet escaleren met als gevolg een verhoging van de rente. Of dit laatste er ook daadwerkelijk van komt zal blijken op 5 oktober, wanneer de Amerikaanse centrale bank de koppen opnieuw bij elkaar steekt.

Gisteren werd ook bekendgemaakt dat de productiekosten in september harder groeiden dan verwacht. Ook rolden er cijfers uit de computer die lieten zien dat de prijzen van grondstoffen op het hoogste punt stonden sinds mei 1995. "Beleggers vonden het echt niet leuk dat de prijzen zijn gestegen," constateert een analist.

Een van de grote verliezers in de Dow Jones-index is Hewlett Packard, ondanks berichten dat het fonds de verwachtingen van analisten zal gaan waarmaken. De computerproducent gaf aan een omzetgroei onderaan in het spreidingsgebied van 10 tot 13% te verwachten en sloot $3½ lager op $87¼.

Revlon verraste iedereen met een waarschuwing dat het in het derde kwartaal in de rode cijfers belandt. Volgens het Amerikaanse cosmeticaconcern gaat het bedrijfsresultaat $120 tot $125 miljoen (maximaal ƒ259 miljoen) negatief bedragen. Revlon zakte met $6¼ tot $12.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.