Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[Postbank WinstVastKoopsom]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw boeken]
[Oce]

Satcom in beroep
tegen beëindiging
beursnotering AEX

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, zaterdag

Satcom Holding, sinds de overname door een Arubaanse projectontwikkelaar omgedoopt tot Sun Development Holding, heeft bezwaar aangetekend bij de STE tegen de beslissing van de Amsterdamse Effectenbeurs om de notering van Satcom te beëindigen. De AEX kwam tot deze beslissing nadat was gebleken dat Satcom aandelen had uitgegeven zonder prospectus.

De beslissing van de AEX is uniek in de geschiedenis. Nooit eerder werd een genoteerd fonds om deze reden de halt aangezegd. Satcom kreeg tot 15 oktober de tijd om in beroep te gaan. Bestuursvoorzitter Joost Taverne (51) had al via de media aangekondigd tot het laatste moment te wachten met zijn bezwaren, "omdat we dan meer tijd hebben". Afgelopen donderdag werd ruim twee weken voor de 'deadline' toch maar vast bezwaar aangetekend bij de beurspolitie.

De inhoud van de bezwaren van Satcom annex Sun zijn nog niet kenbaar gemaakt aan de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). Volgens mr. E. Canneman, directeur van de stichting, volgt een hoorzitting waarin Sun de bezwaren kan toelichten. De STE krijgt dan de gelegenheid nadere vragen te stellen. Er is nog geen datum voor deze zitting geprikt, maar die zal nu op korte termijn plaatsvinden.

Satcom kwam enkele maanden geleden opnieuw in het nieuws toen het bedrijf werd overgenomen door Sun Development. Deze projectontwikkelaar uit Aruba verkeerde zelf ook al in een uiterst precaire financiële positie, zo bleek uit een eerdere prospectus voor een onderhandse aandelenplaatsing. Een belangrijk bestanddeel van de bezittingen van Satcom bestonden uit vrijwel waardeloze aandelen in het Amerikaanse beursfondsje Sterling Worldwide. De directie van dat bedrijf is in het verleden meerdere malen in aanvaring gekomen met de Amerikaanse beurspolitie. Een van de sleutelfiguren in de onderneming, de Zuid-Afrikaan Leslie Greyling, mag om die reden de Verenigde Staten niet meer in.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.