Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank WinstVastKoopsom]
[V & L informatica]
[Oce]

Expansiedrift UPC
niet te stuiten

AMSTERDAM, zaterdag

Kabelbedrijf United Pan-Europe Communications (UPC) neemt het kabelnetwerk van de gemeente Haarlem over. De grootste particuliere kabelmaatschappij van Europa maakte dit gisteren bekend. Daarnaast vergroot zij haar aandeel in het Hongaarse Monor Telefon van 47,5% tot 95%. Voor de aankopen betaalt de onderneming bijna ƒ230 miljoen.

De kabelmaatschappij, onder meer eigenaar van het kabelnetwerk in Amsterdam, Hilversum en Friesland, heeft dit jaar al aardig wat bedrijven ingelijfd. Zo schafte zij voor ongeveer een half miljard gulden de resterende helft van de Amsterdamse kabel aan en voor eenzelfde bedrag kocht zij energieconcern NUON uit als aandeelhouder van United Telekabel Holding. Ook nam UPC een aantal bedrijven in Oost-Europa over, waardoor zij inmiddels actief is in twaalf Europese landen.

Met de beursgang in februari haalde UPC ruim ƒ2,5 miljard binnen. Dat bleek echter niet genoeg voor alle overnames. Daarom werd in juli nog eens een obligatielening van ƒ3 miljard uitgeschreven.

Door de enorme expansiedrift denkt de onderneming ook de komende jaren nog niet uit de rode cijfers te komen. Over het eerste half jaar van 1999 schreef het kabelconcern een verlies van ƒ301 miljoen gulden in de boeken, circa drie keer zoveel als het jaar daarvoor. De omzet verdubbelde daarbij bijna en ging van ƒ195 miljoen naar ƒ332 miljoen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.