Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[Postbank WinstVastKoopsom]
[BOL, voor al uw boeken]
[V & L informatica]
[Oce]

SNT wil met beursgang
uitbreiden in Europa

door MARTIJN KOOLHOVEN - ZOETERMEER, zaterdag

SNT, de internationaal opererende callcenter onderneming die haar hoofdvestiging in Zoetermeer heeft, gaat binnenkort naar de Amsterdamse beurs. De minimaal ƒ50 miljoen die SNT met de emissie wil ophalen moet de Europese expansie-plannen mogelijk maken.

De participatiemaatschappijen Fortis en Achmea gebruiken de beursgang om hun huidige aandelenpakketten van elk 24,9% grotendeels te verzilveren. Dit terwijl grootaandeelhouder KPN Telecom de introductie in Amsterdam aangrijpt om haar aandeel van 41,8% op te schroeven naar een meerderheidsbelang in SNT van 51%.

KPN Telecom wil vanaf 2000 de resultaten van SNT gaan mee-consolideren in de eigen cijfers. KPN ziet het meerderheidsbelang in callcenter SNT als een 'strategisch speerpunt' in de markt van de telefonische dienstverlening.

Televisie-kijkers kennen SNT onder meer van de telefonische afhandeling van tv-acties voor onder meer Midden-Amerika (geteisterd door de orkaan Mitch), Kosovo en Turkije. SNT werkt verder voor veel grote verzekeraars, diverse internationale A-merken in consumentengoederen, voor banken, IT- en telecombedrijven en de overheid. SNT handelt dit jaar 25 miljoen telefoontjes af en heeft sinds kort ook een e-mail 'afhandelingscentrum'.

Momenteel beschikt de onderneming over vestigingen in Zoetermeer, Groningen, Enschede, Ede, Utrecht, Capelle a/d IJssel en Antwerpen. President directeur Tobias Walraven van SNT verwacht dat de onderneming in 2002 een omzet van ƒ500 miljoen heeft behaald en vertegenwoordigd zal zijn in Engelstalige, Duitse, Franse en Spaanse taalgebieden. Dit jaar verwacht Walraven een omzet van ƒ150 tot ƒ160 miljoen te halen.

Walraven noemt de beursgang een logische stap in de sneltreinvaart waarmee SNT zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Walraven verklaart de explosieve groei onder meer als volgt: "De consument vraagt om steeds meer aandacht. De zeer snelle toename van het aantal mobiele telefoons maakt bijvoorbeeld dat mensen er steeds meer aan gewend raken om zaken te regelen op het moment dat zij dat wensen. Plaats en tijd gaan minder en minder een rol spelen. Consumenten komen niet meer naar de winkel voor informatie; ze bellen."

"Een andere zichtbare en voor SNT duidelijk merkbare ontwikkeling is de eveneens stormachtige toename van het aantal internet-aansluitingen in Europa, met name in Nederland. De gevolgen zijn niet moeilijk te voorspellen: de moderne mondige en op informatie beluste consument grijpt de laagdrempelige e-mailmogelijkheid aan om service te eisen. Een niet te voorspellen hoeveelheid vragen en verzoeken per e-mail zal bedrijven de komende jaren overspoelen. De consument vraagt om aandacht, maar íemand moet die aandacht kunnen geven".






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.