Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
2 oktober 1999

 


[Netaspect]
[Prive Roddelbox]
[Autosite]
[BOL, voor al uw boeken]

Bende gijzelt 30 mensen in
Birmaanse missie Bangkok

Van onze correspondent - SINGAPORE, zaterdag

Ongeveer twaalf zwaarbewapende mannen hebben gisteren de ambassade van Birma in de Thaise hoofdstad Bangkok overvallen. Ze maakten rond dertig gijzelaars, onder wie diplomaten en minstens twaalf buitenlanders, onder wie Fransen, Canadezen, Duitsers en een Amerikaan.

Elke poging onderhandelingen te openen met de bezetters, die gewapend zijn met granaten en zware automatische geweren, werd met geweervuur beantwoord.

Per fax heeft de groep van de Birmaanse generaalsregering geëist dat zij de politieke gevangenen vrijlaat, gesprekken met de oppositie begint en het democratisch gekozen parlement bijeen laat komen. Ze verlangden bovendien een helikopter om hen en een deel van de gijzelaars naar de Thais-Birmaanse grens te vliegen.

De bezetters, die zich de 'Sterke Birmaanse Studenten Krijgers' noemen, vervingen de Birmaanse vlag door de vlag met de vechtende pauw, het symbool van de democratische oppositie in Birma. Ze spraken hun steun uit voor de grootste oppositiepartij in Birma, het 'Nationale Verbond voor Democratie', waarvan Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi de voorzitter is.

Bij de laatste parlementsverkiezingen in 1990 won haar partij een overgrote meerderheid. Het generaalsbewind heeft het parlement echter nooit toegestaan bijeen te komen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.