Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[Tele2]
[Prive Roddelbox]
[CMG]
[Eurocard MasterCard]

Raad van Toezicht
Volendam trekt zich terug

Van onze Telesportredactie - VOLENDAM, woensdag

De Raad van Toezicht, het controlerende orgaan van FC Volendam, heeft zich teruggetrokken na langdurig overleg met de KNVB en de lokale overheid. De directeur betaald voetbal, Arie van der Eijden, eist van de club, over vijf dagen, op maandag 4 oktober, vijf ton cash op tafel om spelers, trainers, bedrijfsverenigingen en de belasting onmiddellijk te kunnen betalen. Een week later moet een nieuw plan van aanpak klaar zijn en een sluitende liquiditeit-begroting worden ingeleverd, waardoor het huidige tekort van ruim ƒ2 miljoen helemaal gedekt is.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Gerrit Schilder: "Wij krijgen dat in zo'n korte tijd niet voor elkaar. Het bestuur heeft twee bankgaranties klaarliggen van bijna ƒ1,8 miljoen. Wij trekken ons terug, zodat het bestuur vrij spel krijgt de club te redden."

Terwijl de rechter vorige week in een kort geding besloot, dat de Raad van Toezicht onbepaalde tijd krijgt om een nieuw reddingsplan te ontwerpen, zet de KNVB de club nu het mes op de keel. Schilder: "Sponsors willen ons de vijf ton geven, maar een week later moet een accountant het hele plan van aanpak goedkeuren. Stel dat hij het afkeurt, dan zijn de geldschieters in zeven dagen tijd vijf ton kwijt. Die verantwoording kunnen wij als Raad van Toezicht niet nemen."

Een gesprek later op de avond met de gemeente leverde de RvT wel de mondelinge steun van de fracties op, maar geen financiële injectie meer. "Daarom hebben wij de taak, die wij enkele maanden geleden van de gemeente kregen, teruggegeven. Zij hebben ons aangesteld, maar vanaf dag één ondervonden wij alleen maar tegenwerking van de plaatselijke overheid. Ook nu staan zij aan de zijlijn. De Raad mag het oplossen. Maar op dit moment zijn wij door onze oplossingen heen."

Het huidige bestuur van FC Volendam heeft een bankgarantie van Dick Kwakman, eigenaar van het plaatselijke bedrijf KIVO voor ƒ1,4 miljoen en vice-voorzitter Peter van de Rijt heeft ƒ375.000 toegezegd. Of het huidige bestuur deze bankgaranties zal aanspreken is nog niet duidelijk.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.