Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[CMG]
[Prive Roddelbox]
[Tele2]
[Eurocard MasterCard]

Televisiegelden
NAC op de tocht

Van onze Telesportredactie - BREDA, woensdag

Alsof het gedegradeerde NAC nog niet genoeg problemen heeft na het vuurwerkbom-incident van afgelopen weekeinde, is nu ook de kans aanwezig dat de club de televisiegelden misloopt. De Toto Divisie-club wil, onder druk van de grote supportersschare, niet van de gebruikelijke 'avondje NAC' af, dat in de KPN Telecompetitie altijd om 19.30 uur begon. SBS 6, dat de Toto Divisie-wedstrijden uitzendt, heeft echter contractueel vastliggen dat alle duels in de eerste divisie om 19.00 uur beginnen. De commerciële zender wil dat ook NAC zich daar aan houdt.

Tijdens het duel NAC-Dordrecht'90 werd via de spandoeken nog eens duidelijk dat het 'avondje NAC' voor de supporters heilig is. Als de Bredase club dit seizoen echter blijft weigeren om 19.00 uur te starten met de wedstrijden, kost het de club de televisiegelden. Simon Kelder, woordvoerder van de coöperatieve vereniging Toto Divisie: "We hebben al een paar keer met NAC om de tafel gezeten en zij hebben toegezegd zo snel mogelijk iedereen te mobiliseren om de starttijd van 19.00 uur te halen. We wachten het nog een paar weekjes af."

Algemeen directeur Roelant Oltmans van NAC: "We zijn in druk overleg. We kennen de wensen van SBS en de rest van de Toto Divisie-clubs en proberen ons daar zoveel mogelijk aan te conformeren. Zo wordt de wedstrijd van 16 oktober tegen Emmen live uitgezonden bij FOX. Dan starten we om 19.00 uur. Deze week hakken we knopen door wat betreft de rest van het seizoen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.