[Eurocard MasterCard]

Bierhoff voorkomt
Duitse stunt

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, woensdag

Uitgerekend een Duitser voorkwam dat Hertha BSC op bezoek bij AC Milan voor een enorme verrassing zorgde. De Duitse international schoot Milan een kwartier voor tijd naast Hertha: 1-1. In de 69 minuut had Ali Daei in het San Siro-stadion voor de openingstreffer gezorgd.

Hertha, dat voor het eerst sinds twintig jaar weer actief is op het internationale podium, kende een vliegende start in de Champions League. Eerst hielden de Duitsers Galatasaray in Turkije op 2-2 en vorige week was er de verrassende winst op Chelsea.

Door de 1-1 in Italië blijven Hertha met de Nederlander Dick van Burik en AC Milan eerste in groep H.

In dezelfde groep kon Chelsea ook tegen tien man van Galatasaray niet overtuigen. Scheidsrechter Dick Jol stuurde in de 32e minuut de Braziliaanse doelman Taffarel van het veld. Hij had hands gemaakt buiten het strafschopgebied. Het werd een magere 1-0, door een doelpunt van Petrescu tien minuten na de rust.

Zijn de spelers van Real in de Spaanse competitie niet vooruit te branden, op Europees niveau heeft trainer Toshack daarentegen niet te klagen. Na de 3-3 bij Olympiakos Piraeus en de 4-1 tegen de Noorse semi-profs van Molde FK werd met 3-1 gewonnen van FC Porto.

Morientes opende de score in de 22e minuut, een minuut later maakte Jardel gelijk. Kort voor de rust zorgde Helguera voor een nieuwe voorsprong van de Koninklijke, in de tweede helft bepaalde Hierro uit een strafschop de eindstand op 3-1. Seedorf speelde ruim een half uur, hij verving in de 57e minuut McManaman.

Giovanni onderstreepte andermaal zijn waarde voor Olympiakos Piraeus. De Braziliaan, overbodig geworden bij Barcelona, scoorde twee keer in de thuiswedstrijd tegen Molde (3-1). Ook tegen Real had Giovanni dat al gepresteerd.

Real Madrid (Spa)-FC Porto (Por) 3-1 (2-1).22. Morientes 1-0, 23. Jardel 1-1, 41. Helguera 2-1, 67. Hierro 3-1 (strafschop). Scheidsrechter: Collina (Ita). Toeschouwers: 27.000.

Olympiakos Piraeus (Gri)-Molde FK (Noo) 3-1 (1-0). 15. Giovanni 1-0, 58. Lund 1-1, 69. Giovanni 2-1, 77. Luciano 3-1. Scheidsrechter: Michel (Slw). Toeschouwers: 50.000.

AC Milan (Ita)-Hertha BSC (Dui) 1-1 (0-0).69. Daei 0-1, 74. Bierhoff 1-1. Scheidsrechter: Veissiere (Fra). Toeschouwers: 40.941.Chelsea (Eng)-Galatasaray (Tur) 1-0 (0-0).55. Petrescu 1-0. Scheidsrechter: Jol (Ned). Toeschouwers: 33.426. Rode kaart: 32. Taffarel (Galatasaray).

Bordeaux doet goede zaken

Girondins Bordeaux heeft de 3-2-overwinning van vorige week tegen Willem II tegen Spartak Moskou een vervolg gegeven. Met een 2-1 nederlaag werden de Russen huiswaarts gestuurd.

Sylvian Wiltord scoorde voor rust, Johan Micoud daarna. Artyom Bezrodny deed in de 64e minuut nog wel wat tegen (2-1), maar de winst kwam voor Bordeaux niet meer in gevaar.

Girondins Bordeaux (Fra)- Spartak Moskou (Rus) 0-0 (0-0).9. Wiltord 1-0, 56. Micoud 2-0, 64. Bezrodny 2-1. Scheidsrechter: Meier (Zwi).

Galatasaray (Tur) 3-1 (3-5)

* De wedstrijd tussen het Engelse Chelsea en het Turkse Galatasaray in de Champions League is een aantal minuten onderbroken wegens protest van Koerden. Drie demonstranten, onder wie een kind, kwamen in de twintigste minuut van het duel met een spandoek het veld op. Voordat de drie het doek konden ontvouwen, werden ze alweer van het veld verwijderd. Na een onderbreking van een aantal minuten kon de wedstrijd worden hervat.