Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[CMG]
[Tele2]
[Eurocard MasterCard]
[Prive Roddelbox]

Ajax trekt vierde keeper aan

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, woensdag

Tot tevredenheid van Ajax heeft de club zich twee weken geleden in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd om de tweede ronde van de UEFA Cup te bereiken. Het Slowaakse Dukla Banska Bystrica werd simpel met 6-1 opzij gezet, zodat de wedstrijd van morgen een formaliteit is. Trainer Jan Wouters speelde met de gedachten wat jongens rust te gunnen en werd daar, zo bleek gisteren op de training, zelfs toe gedwongen.

Richard Witschge en Aron Winter haakten af en reizen niet mee. John O'Brien en Christian Chivu zijn aan de selectie toegevoegd. Ook Tijjani Babangida is weer van de partij. Door de afwezigheid van de ervaren Witschge en Winter lijkt John Nieuwenburg eindelijk een kans te krijgen op z'n favoriete stek op het middenveld. Tot dusver speelde hij slechts als rechtsachter, waar hij zich minder op z'n gemak voelt.

Overigens mist Wouters ook nog Stanley Menzo, Jan van Halst, Jesper Gronkjaer, Tom Sier en Ole Tobiasen. Het herstel van de reserve-goalie verloopt moeizamer dan verwacht. Ajax heeft daarom de Australische doelman Joe Didulica van Melbourne Knights aan de A-selectie toegevoegd. De 21-jarige goalie heeft twee A-interlands op zijn naam. Voor het Olympisch team speelde hij achttien wedstrijden.

Didulica, geboren in het Australische Geelong, was eerder dit seizoen al op proef bij Ajax. Hij is de vierde doelman bij de Amsterdamse club achter Fred Grim, Menzo en Serge van den Ban. De nieuwkomer tekende een contract tot medio 2001.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.