Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[Tele2]
[Eurocard MasterCard]
[CMG]
[Prive Roddelbox]

Vernederende nederlaag Astronauts

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, woensdag

De Europa Cup-wedstrijden om de Saporta Cup, die de basketballers van Ricoh Astronauts verplicht zijn te spelen, dreigen een zware aanslag te plegen op de mentale gesteldheid van de Amsterdammers. Nadat de ploeg van coach Ton Boot vorige week dik verloor van de nummer twee van Litouwen, was ditmaal het Franse Elan Sportif Châlon veel te sterk. De Astronauts moesten gisteravond in eigen huis weer een vernederende nederlaag incasseren: 38-58.

Boot zal moeten overwerken om zijn ploeg mentaal geen littekens te laten oplopen. Bij rust prijkte er een 12-27 stand op het scorebord. De twaalf Amsterdamse punten zijn vermoedelijke een laagterecord in de Europa Cup-toernooien. Daar werden in de tweede helft nog eens 26 punten toegevoegd. Ook niet om over naar huis te schrijven. De Fransen met als uitblinkers de vermaarde Stefan Ostrowsky (12 punten) en David Robinson (10) waren daarentegen superieur. De thuisclub schoot 21 procent over de hele wedstrijd en kende slechts in Chris McGuthrie (13 punten) een speler die zo af en toe de basket wist te vinden.

Boot zit nu in zijn tweede jaar bij de Amsterdammers. De man is een absolute topper die het Nederlandse basketbal body geeft. Hij zou bij willekeurig welke Europese topploeg slagen. Maar het gebeurt te vaak dat zijn ploeg niet boven de 30 procent schiet. Dit is een percentage waarmee hij in Nederland kan winnen, maar internationaal maak je daarmee geen goede beurt. Het moet toch mogelijk zijn om zijn aanvallende rendement blijvend te verhogen. De verdediging is al van internationale allure, getuige de slechts 58 punten van het ijzersterke Châlon.

Amsterdam. Saporta Cup, eerste ronde. Tweede wedstrijd:Elan Sportif Chalonnais (Fra) - Amsterdam 58-33 (27-12).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.