Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[Oce]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[Postbank WinstVastKoopsom]

De Officiële Huizenkrant
wordt Telegraaf-bijlage

Van een onzer verslaggevers - DE BILT, woensdag

De Officiële Huizenkrant zal met ingang van 13 oktober iedere woensdag als gratis aparte bijlage van De Telegraaf verschijnen. Holdingmaatschappij De Telegraaf heeft daarover deze week in principe overeenstemming bereikt met het Nationaal Woninginstituut (NWI) en European Estate Publishers (EEP).

Laatstgenoemde partij geeft De Officiële Huizenkrant uit in opdracht van het NWI, dat anderhalf jaar geleden door organisaties van kopers, verkopers, huurders, verhuurders en projectontwikkelaars werd opgericht om een beter zicht op vraag en aanbod in de huizenmarkt te geven.


E. VAN DE STEEG (l.), F. ARP en D. TOMMEL
... genoeg groeimogelijkheden ...

"Door de samenwerking met De Telegraaf wordt de huizenkrant goedkoper, makkelijker verkrijgbaar en actueler", aldus NWI-directeur D. Tommel, in het vorige paarse kabinet staatssecretaris van Volkhuisvesting. "Nu is de krant een keer in de twee weken in 6700 winkels te koop voor ƒ3,95, in een oplage van 40.000. Straks belandt deze sowieso iedere week bij 800.000 huishoudens op de mat. En De Telegraaf is op de 14.000 verkooppunten veel goedkoper dan onze huidige uitgave, zodat de drempel lager wordt."

Als Telegraaf-bijlage zal De Officiële Huizenkrant in drie regionale edities worden uitgegeven, met het huizenaanbod in respectievelijk groot Randstad, zuidoost Nederland en noordoost Nederland. Het bijvoegsel zal niet in de buitenlandedities worden opgenomen.

De Officiële Huizenkrant is veel meer dan een 'gewone' drukorder, benadrukt Telegraaf-directeur F. Arp. "We verwachten een hogere losse verkoop en meer advertenties van bijvoorbeeld badkamer- en keukenleveranciers. Bovendien verhoogt de enorme uitbreiding van het woningaanbod de kwaliteit van de krant voor de bestaande lezers."

Voor adverteren in de huizenkrant hoeft voor de eerste drie regels niet betaald te worden. Dat blijft zo in de nieuwe opzet, aldus EEP-directeur E. van de Steeg. "Het is de bedoeling dat de basisgegevens van koopwoningen gratis kunnen worden geplaatst."

In de al bestaande Telegraaf-bijlage De Woonkrant moet wel voor de advertentie worden betaald. "Maar dan komt deze dan ook in de gehele oplage", aldus Arp. "In de Woonkrant staat nu ook al het duurdere segment woningen. Uiteindelijk zal de markt bepalen waar geadverteerd wordt." Het gezamenlijke woningaanbod zal ook zo spoedig mogelijk op de internetsite van dagblad De Telegraaf te vinden zijn.

In Nederland staan permanent zo'n 25.000 huizen te koop. Een deel komt nooit echt op de markt, omdat het gaat om bijvoorbeeld een erfenis of een onderhandse verkoop. "Uiteindelijk zijn zo'n 22.000 woningen voor iedereen beschikbaar", aldus uitgever Van de Steeg. "Nu staan er zo'n 15.000 in De Officiële Huizenkrant. Er zijn dus nog genoeg groeimogelijkheden."

Vooral op de overspannen huizenmarkten in Amsterdam, het Gooi en Utrecht haalt menig huis nooit de krant. "Partijen die de kaarten tegen de borst houden zullen door de vergrote reikwijdte van De Officiële Huizenkrant onder druk komen te staan om het aanbod sneller openbaar te maken", denkt E. Nijpels, president-commissaris van het NWI. "Daar zorgen de verkopers van woningen wel voor."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.