Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank WinstVastKoopsom]
[Autosite]
[V & L informatica]
[Oce]

Nederland toch lid
overlegorgaan GX?

Van onze correspondent - WASHINGTON, woensdag

Minister Zalm (Financiën) toonde zich gisteren bij het aflopen van de IMF-jaarvergadering toch teleurgesteld dat ons land geen plaats heeft gekregen in de nieuwe werkgroep G-20 die toekomstige financiële crises in de rijkere ontwikkelingslanden moet voorkomen. Daarom is hij met zijn lotgenoten, Zweden, Zwitserland en België om de tafel gaan zitten. Deze groep landen gaat nu proberen in elk geval een roulerende zetel in de G-20 te krijgen, die verder alleen voorziet in een EU-waarnemer en een waarnemer van IMF en Wereldbank.

"Ik heb niet veel hoop, maar we gaan het in elk geval proberen", aldus Zalm. De VS hebben bewust alleen een plaats ingeruimd voor een reeks ontwikkelingslanden naast de zeven rijkste industrielanden, zodat er meer zaken buiten het IMF om geregeld kunnen worden. Zalm benadrukte dat de G-20 een tamelijk onofficiële status heeft, maar daarom kunnen de gesprekken in de groep toch niet minder belangrijk zijn en is het als tiende economie in de wereld toch nuttig erbij te zijn.

Zalm en minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) besloten gisteren de IMF-vergadering met een conferentie over hulp aan de Balkan. Ons land zal de komende jaren haar deel van ƒ500 miljoen per jaar ophoesten, waarbij Herfkens benadrukte dat Albanië niet mag worden vergeten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.