Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[Autosite]
[BOL, voor al uw boeken]
[Prive Roddelbox]

Serviërs doodna
aanslag in Kosovo

PRISTINA, woensdag

Twee Servische burgers zijn gisteren gedood door een granaataanval op een markt in het voornamelijk door Serviërs bewoonde dorp Kosovo Polje, vlakbij de Kosovaarse hoofdstad Pristina.

Veertig mensen werden gewond, van wie er vier ernstig aan toe zijn.

Vier mensen, waarvan twee in ieder geval etnische Albanezen, zijn door de KFOR-troepen opgepakt in verband met de dodelijke aanslag.

Meteen na de aanslag blokkeerden de Serviërs de hoofdweg naar het dorp en eisten betere veiligheidsgaranties. Een Servische functionaris in Kosovo beschuldigde Albanese extremisten van de aanslag, die hij een "slachting" noemde. Hij beklaagde zich erover dat de Servische dorpen rond Pristina de laatste dagen lijden onder voortdurende aanvallen van de etnische Albanezen.

De granaataanval volgde op de bekendmaking van de Franse politie in Kosovo dat zij vier Serviërs had aangehouden op verdenking van de massamoord op twintig etnische Albanezen in de tijd van de NAVO-bombardementen van afgelopen voorjaar.

De commandant van de Franse politie, kolonel Claude Vicaire, maakte bekend dat de twintig vermoorde Albanezen lagen in een massagraf van 28 lijken, dat onderzoekers onlangs hebben gevonden in Vidomiric in de buurt van Kosovska Mitrovica. Negen van de lichamen zijn al geïdentificeerd.

De Franse kolonel vertelde dat in totaal 54 mensen op verdenking van moordpartijen zijn gearresteerd in de omgeving van Kosovska Mitrovica sinds de KFOR-troepen in juni zijn gearriveerd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.