Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
29 september 1999

 


[Netaspect]
[ABN AMRO]
[Eurocard Mastercard]
[CMG]
[Brunel]
[Compu'Train]
[Primafoon]
[Primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]
[Oce]

Kuiken in plaats van gebakken ei

door Eric van Staten - DEN HELDER, woensdag

De schrik sloeg mevrouw Den Dulk uit Den Helder om het hart, toen ze nietsvermoedend een eitje wilde bakken voor haar man. Bij het stuk slaan van de schaal in de koekenpan ontdekte ze tot haar ontsteltenis dat het ei een bijna voldragen kuiken bevatte.

Volgens haar tachtigjarige echtgenoot kwam het ei uit een doosje met scharreleieren dat hij een paar dagen eerder had gekocht bij de Vomar aan de Koningdwarsstraat. "We komen daar al jaren en kopen er wekelijks een doosje eieren. Ik ben namelijk dol op gebakken eieren", aldus Den Dulk.

Voor Johan Kats, woordvoerder van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren in Rijswijk is het bebroedde ei een volstrekt raadsel. "Normaliter vormen broedeieren en legeieren een gescheiden circuit. Het is mogelijk dat dit ei afkomstig is uit het biologische circuit waar kippen en hanen door elkaar wandelen. Wellicht is het bebroedde ei per ongeluk aangezien voor een normaal ei."

De bedrijfsleider van de Helderse supermarkt zegt geen idee te hebben hoe het bevruchte ei in de schappen van zijn winkel is terechtgekomen. "We krijgen de eieren via een centraal inkooppunt. We hebben dit nooit eerder aan de hand gehad."

Voor de schrik zal het echtpaar Den Dulk een bloemetje met een doosje eieren worden gestuurd. Het kuikentje dat al dood was toen het in de koekenpan belandde, is inmiddels begraven in de tuin.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.