Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
24 september 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[Oce]
[Postbank WinstVastKoopsom]

KPN roept op tot
harde concurrentie

AMSTERDAM, vrijdag

Het concurrerende telefoonnet dat tv-kabelbedrijven aanleggen boezemt KPN volgens eigen zeggen geen angst in. Integendeel: topman P. Smits roept concurrenten juist op om allemaal mee te doen aan het plan. Hij noemde het gisteren in een eerste officiële reactie onbegrijpelijk dat er kabelbedrijven zijn die niet meewerken.

Smits, beoogd opvolger van de huidige bestuursvoorzitter W. Dik, zei dat kort na zijn toespraak tijdens het Kabelcongres 1999. Onlangs werd bekend dat kabelbedrijven Casema, UPC, Castel en Palet Telekabel hun krachten bundelen. Daarmee bereiken ze 68 procent van de bevolking.

Smits snapt niet waarom de overige kabelbedrijven niet meedoen. "Ze kunnen samen een nieuw netwerk opbouwen dat concurreert met dat van ons. Daarmee kunnen ze volwaardig concurreren. Onderlinge problemen zorgen ervoor dat het nog niet helemaal van de grond komt. Ik begrijp dat niet."

Smits is blij met de concurrentie. "Dat meen ik echt. Concurrentie is goed voor de markt. Kijk maar eens naar de enorme ontwikkeling van mobiele telefonie. In de wet is opgenomen dat er naast KPN nog twee netwerken zouden komen. Nu komt er eindelijk een van de grond." Voor een derde netwerk zou ook een licentie zijn afgegeven, maar de houders doen daar niets mee. "Daar zou Opta wat aan moeten doen", aldus Smits.

De KPN'er heeft overigens geen goed woord over voor de Opta. "De toezichthouder zou de concurrentie moeten activeren. In plaats daarvan houdt Opta KPN kort."

KPN doet volgens Smits enorme investeringen in het kabelnetwerk terwijl de concurrentie dat niet doet. KPN zou dan ook goed zijn voor 60 tot 70 procent van alle investeringen. "En vervolgens neemt Opta KPN in de teugels. Dat staat vooruitgang in de weg."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.