Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
24 september 1999

 


[Autosite]
[Oce]
[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank WinstVastKoopsom]

FedEx opnieuw
naar Europa

NEW YORK, vrijdag

De Amerikaanse koeriersdienst Federal Express (FedEx) gaat zich weer meer bezighouden met dienstverlening binnen Europa. Maar het bedrijf heeft van de aftocht in 1992 geleerd dat het niet meer de volle concurrentie moet aangaan met de rivalen TNT Post Groep (TPG), DHL en UPS.

FedEx trok zich zeven jaar geleden grotendeels terug van de Europese markt omdat de verliezen waren opgelopen tot een miljoen dollar per dag als gevolg van een harde prijzenslag. Van de 125 vestigingen in Europa bleven er maar negentien over. Daardoor verdwenen 6600 arbeidsplaatsen, waarvan ongeveer honderd in Nederland. De reorganisatie leverde een kostenpost op van 254 miljoen dollar.

FedEx opent volgende week een knooppunt voor Europese vluchten in Parijs. Daarin is 200 miljoen dollar geïnvesteerd. Er komen diensten tussen 38 Europese steden onder de naam Euro One, waarbij aflevering op de volgende ochtend is gegarandeerd. FedEx zal daartoe in de loop van volgend jaar meer vluchten gaan uitvoeren met grotere vliegtuigen.

De directeur van FedEx voor Europa, Robert Elliott, geeft in de zakenkrant The Wall Street Journal aan dat zijn bedrijf er niet op uit is een grote partij op de Europese markt te worden. Het gaat er vooral om klanten te trekken voor de intercontinentale diensten. "We mikken niet op een bepaald marktaandeel. Intercontinentale diensten blijven voor ons de hoofdzaak. Die zijn winstgevender dan vervoer binnen Europa. Maar de concurrenten zullen zeker iets van onze aanwezigheid merken", voorspelt Elliott.

TPG, de grootste in Europa, maakt zich weinig zorgen over de terugkeer van FedEx. "We liggen er niet echt wakker van. Zelf zijn we steeds bezig met uitbreiding en verbetering van ons net", aldus een woordvoerder.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.