Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
24 september 1999

 


[Primafoon]
[Brunel]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[Compu'Train]
[ABN AMRO]
[Oce]

Truck laat brug zinken

Van onze correspondent - BURGERBRUG, vrijdag

Een vrachtwagenchauffeur uit Oss heeft gisterochtend in het Noord-Hollandse Burgerbrug een monumentale pontonbrug tot zinken gebracht.

De man stuurde zijn Steijer-truck de brug over het Noord-Hollands kanaal op om er halverwege de overtocht achter te komen dat zijn met negentien ton asfalt geladen wagen veel te zwaar was voor de drijvende constructie. Het gevolg was dat de Burgervlotbrug van de provincie Noord-Holland anderhalve meter zonk. De drijvers verdwenen vrijwel geheel onder water en de Steijer kon geen kant meer uit.

De ongelukkige vrachtwagenchauffeur, die meende dat hij over een vaste oeververbinding reed, werd volledig verrast door het ongeluk.

Overigens had hij beter kunnen weten. Bij de brug staat een verkeersbord dat duidelijk aangeeft dat het maximaal toelaatbare gewicht twaalf ton bedraagt. De man had dat ook wel gezien, maar hij was verdwaald en waagde het er toch maar op.

De materiële schade was enorm en het vaar- en wegverkeer raakte gestremd. De vrachtwagen moest met een hijskraan worden weggetakeld. Het autoverkeer zal voorlopig geen gebruik van de vernielde brug kunnen maken.

De provincie Noord-Holland heeft nog enkele pontonbruggen in bezit. Ze bestaan uit een op- en afrit, die in het midden op drijvers rusten. De delen zijn gekoppeld, maar worden uit elkaar gehaald als er een schip moet passeren.

Onder het gewicht van een truck geladen met asfalt is de Burgervlotbrug in Burgerbrug gisterochtend als een plumpudding ingezakt. Bij het opnemen van de schade bleek dat autoverkeer voorlopig geen gebruik van de brug zal kunnen maken.

FOTO: MARTIN MOOIJ






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.