Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
24 september 1999

 


[Compu'Train]
[BOL, voor al uw boeken]
[Oce]
[Brunel]
[CMG]
[Primafoon]
[ABN AMRO]

Dronken tandarts
uit praktijk gezet

door Annet de Jong - DEN HAAG, vrijdag

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft afgelopen woensdag met onmiddellijke ingang de praktijk gesloten van een tandarts met drankproblemen in Otterlo.

Gediplomeerd gebitsgenezer R.S. bleek de afgelopen maanden regelmatig in beschonken toestand zijn patiënten te hebben behandeld.

Verder was het zo'n vieze puinhoop in de tandartsenpraktijk, dat de patiënten enorme risico's liepen op infecties.

Het is de eerste keer dat de inspectie een professioneel tandarts beveelt zijn praktijk te staken. De inspectie heeft sinds twee jaar, toen de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) van kracht werd, de mogelijkheid om op te treden tegen medici die het niet zo nauw nemen met hun beroep.

Poolshoogte

De inspectie nam vorige maand voor het eerst poolshoogte bij de man, nadat collega-tandartsen in de regio zich hadden beklaagd over de wantoestanden. Inmiddels heeft een aantal patiënten klachten ingediend over verkeerde behandelmethoden en gebrek aan hygiëne in de praktijk.

Aanvankelijk bekende S. dat hij een drankprobleem had en dat hij tevens een fervent gebruiker van slaapmiddelen was. Bij een tweede bezoek constateerde de inspectie dat er sprake was van een 'chaotische situatie' in de praktijk, waarbij het totaal ontbrak aan een 'verantwoorde infectiepreventie'.

Op verzoek van de inspectie staakte de tandarts vervolgens 'vrijwillig' zijn werkzaamheden en beloofde een vervanger aan te stellen. De inspectie kwam er echter achter dat de dranklustige tandendokter gewoon door ging met zijn behandelingen, waarna op 22 september definitief het doek voor hem viel.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.