Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
24 september 1999

 


[Oce]
[Brunel]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]
[Compu'Train]

Burgemeester Wassenaar
vindt braderie ordinair

door Roy Klopper - WASSENAAR, vrijdag

Burgemeester P.H. Schoute van Wassenaar haalt zijn neus op voor de jaarlijkse braderie in zijn gemeente, die volgens hem te gewoontjes zijn voor de veelal welgestelde bewoners.

De eerste burger van het villadorp meent dat het roer flink om moet: "Ik schaam me dood voor die braderie in het centrum. Dan staat er weer zo'n kraam waar je 25 sokken voor vijf gulden kunt kopen. Alsof de Wassenaarders daar op zitten wachten."

De VVD'er Schoute, die begin volgend jaar afscheid neemt als burgemeester om dijkgraaf te worden bij het hoogheemraadschap Delfland, laat weten dat hij de jaarmarkt nimmer met een bezoekje zal vereren: "Ik kom daar niet. Het is zo massaal en je wordt er ook nog eens belazerd bij het leven."

'Rotzooi'

De markten worden elke september gehouden in de Wassenaarse Langstraat. Ze zijn een initiatief van de plaatselijke winkeliersvereniging. De burgemeester roept de organisatoren op om de braderieën in een nieuw jasje te steken. Hij pleit voor kramen die een link hebben met de winkels, en de vertoning van oude ambachten. "Zoals het nu gaat, betreur ik dat ik de vergunningen niet kan weigeren. De middenstand moet al deze rotzooi niet willen etaleren, die hoort thuis op rommelmarkten."

Voorzitter C. van der Lee van de bekritiseerde winkeliersvereniging is behoorlijk in de wiek geschoten door de weinig malse kritiek van de burgemeester. "Er wonen niet alleen miljonairs in Wassenaar. Misschien zullen de vijfduizend bewoners van het chique zuid het allemaal niks vinden. Maar de twintigduizend overige inwoners vinden de braderie wel prettig, net als de toeristen."

Volgens Van der Lee is het ook inhoudelijk oneens met de kritiek: van de tachtig kramen waren er wellicht drie van minder allooi. Maar wie is de burgemeester om daar een oordeel over te geven. Blijkbaar vindt het publiek het geen probleem. De laatste zomermarkt veertien dagen geleden was een groot succes. "En als het de burgemeester niet bevalt, blijft hij lekker weg", aldus Van der Lee.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.