De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Eurocard MasterCard]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]

Melchers solo naar
felbegeerde ritzege

Van onze speciale verslaggever - CHATEAUDUN, zaterdag

De Nederlandse vrouwenploeg heeft haar felbegeerde etappezege in de Franse vrouwentour dan toch nog te pakken. In een alles-of-niets-poging boekte renster Miriam Melchers gisteren in de ochtendetappe haar eerste ritoverwinning. De 23-jarige Gendtse rondde in Saint Florent sur Cher een solo van anderhalf uur succesvol af.

"Dit is super. We hadden nog maar drie dagen, dus we moesten onderhand onze kans pakken", zei een dolgelukkige Melchers na afloop. Na onder meer twee vierde plaatsen lukte het Melchers eindelijk in de twaalfde etappe over 88 kilometer van Montluon naar Saint Florent sur Cher.

Al na dertig kilometer ontsnapte het Gelderse talent uit het peloton. "Dat was wel vroeg. Maar als je gaat, dan denk je niet na over de afloop", meent Melchers. In het begin lieten de ploegen van de sprinters de renster uit de nationale selectie rijden, maar toen de finale aanbrak leek de vluchtpoging tot mislukken gedoemd. "Op een gegeven moment werd het gat weer iets groter. Toen ben ik toch maar weer gaan rijden", verklaarde de winnares. "Ik dacht: ach ja, ik zie wel waar het schip strandt. Dan zie je eerst het bordje van nog 25 kilometer, dan van twintig en dan ga je erin geloven dat het misschien kan."

De Nederlandse vrouwen bleven de laatste dagen hoop houden op een ritoverwinning. "We hadden het gevoel dat we nog een kans zouden krijgen", zegt Melchers. "Dus dan probeer je jezelf nog maar wat op te peppen. Het ging nu geweldig. We zaten er constant goed bij en toen ik eenmaal wegzat, hebben de ploeggenoten goed gestoord."

Dit weekend worden de laatste twee etappes van de vrouwentour verreden. "Wie weet draaien die wel op een zelfde afloop uit. Dan gaan we het nog een keer proberen. Deze overwinning pakken ze me in elk geval niet meer af. Toch wel speciaal: je eerste zege in de tour, en helemaal als je dan zo alleen kunt wegrijden."

In de tijdrit kwamen de vrouwen van bondscoach Jean Paul van Poppel gistermiddag tekort voor de overwinning.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.