De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Eurocard MasterCard]

Blangé kiest voor Vrevok

Van onze volleybalmedewerker - AMSTERDAM, zaterdag

De strijd om de gunsten van Peter Blangé is gestreden. De man die bekend staat als de beste spelverdeler ter wereld zal komend seizoen uitkomen voor Geové/Vrevok en niet voor landskampioen Piet Zoomers/Dynamo. Door deze keuze worden de play-offs aan het eind van dit seizoen spannend in plaats van voorspelbaar.

Blangé, die negen jaar in het buitenland successen vierde, besloot maanden geleden al naar Nederland terug te komen. De twee clubs met serieuze belangstelling hield hij echter lang in spanning. Aanvankelijk leek Vrevok de beste papieren te hebben, maar later kwam Dynamo steeds nadrukkelijker in beeld. De Apeldoornse landskampioen wil vooral op Europees niveau gaan presteren en kan de doorgewinterde spelverdeler daarbij goed gebruiken. Maar Blangé en Dynamo kwamen ondanks een gesprek in de afgelopen week niet tot een akkoord. De 34- jarige vedette uit Oegstgeest besloot het dichter bij huis te zoeken en gaf de club uit Nieuwegein zijn woord.

"De afstand heeft inderdaad een rol gespeeld," zegt Piet Steenaard, de persoonlijk adviseur van Blangé. "En bij Vrevok treft Peter meer jongens van zijn eigen leeftijd. Dat vindt-íe ook wel eens aardig. Bovendien krijgt Peter bij de sponsors van Vrevok meer mogelijkheden tot activiteiten in de pr-sfeer, ook na afloop van zijn carrière."

Met de komst van Blangé behoort Vrevok nu samen met Dynamo tot de topfavorieten voor de landstitel. Naast de nieuwe spelverdeler komen Arno van Solkema, Edward van Erp, Dario Dukic en Gijs Ronnes de club van trainer Martinovic versterken.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.