De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Eurocard MasterCard]
[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]

Turnster Anouk Jong uit
WK-ploeg gegooid

Van onze turnmedewerker - DECIN/TSJECHIË, zaterdag

Turnster Anouk Jong is gisteren, 24 uur voor de interland tegen Tsjechië, om diciplinaire redenen uit het trainingskamp van Decin verwijderd. Op voorspraak van het technisch trio Beltman, Orlov en De Weerd gaf de speciaal van vakantie teruggeroepen sectievoorzitter Peter Weel de gymnaste hoogstpersoonlijk haar congé.

Reden van de keiharde maatregel is de weigering van Jong om zich te conformeren aan het regime dat cheftrainer Gerrit Beltman zijn achtkoppige equipe de laatste twee maanden voor het wereldkampioenschap in China heeft opgelegd. Waaraan de 17-jarige gymnaste uit Heerhugowaard zich precies bezondigde, wilde de technische staf niet naar buiten brengen. Wel staat vast dat Jongs clubtrainer Marc de Wit een buitengewoon onfrisse rol speelt. Van de Alkmaarse oefenmeester is bekend dat hij bepaald niet vies is van manipulaties, zijn turnsters voortdurend onder zware psychische druk houdt en zich in het verleden meerdere malen heeft ingelaten met crimineel gedrag. Een woordvoerder van de turnbond (KNGU) die anoniem wenst te blijven, noemt de clubcoach zelfs onomwonden "een rasechte boef."

De Wit arriveerde deze week in Decin en nam zijn intrek in hotel Ceska Koruna, een straat verwijderd van het onderkomen van de nationale turnselektie. Hoewel hij zich niet daadwerkelijk mocht bemoeien met de trainingen van de kernploeg, was De Wit daar wel dominant aanwezig en oefende hij zichtbaar invloed uit op zijn pupil. Voor Peter Weel reden genoeg om Jong, die geen weerstand kon bieden aan haar trainer, uit de selectie te verwijderen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.