De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Eurocard MasterCard]

Siemerink naar
halve finales

INDIANAPOLIS, zaterdag

Jan Siemerink heeft de halve eindstrijd van het tennistoernooi in Indianapolis bereikt. De Rijnsburger plaatste zich voor de laatste vier omdat zijn tegenstander Patrick Rafter zich wegens een schouderblessure heeft afgemeld voor de kwartfinales.

Siemerink versloeg in de derde ronde eenvoudig de Zweed Magnus Larsson met 6-2 6-3. Ook Rafter won zijn partij in deze ronde. Na zijn winst op de Canadees Nestor (7-6 6-2) besloot hij zich terug te trekken. De Australiër wil geen enkel risico nemen met het oog op de US Open. Hij verdedigt eind deze maand in New York de titel.

"Ik heb al een tijdje problemen met mijn schouder," aldus Rafter. "Vorige week ging het goed, maar na de finale tegen Pete Sampras is het toch weer erger geworden. Ik wilde het hier proberen, maar het is beter dat ik nu rust neem. Ook volgende week in Long Island speel ik niet."

In Washington werd John van Lottum uitgeschakeld. Hij was in de derde ronde niet opgewassen tegen de als zesde geplaatste Duitser Nicolas Kiefer, 5-7 2-6. Ook de als derde gerangschikte Brit Tim Henman en de Spanjaard Alex Corretja (vijfde) verdwenen uit het toernooi. Zij verloren respectievelijk van de Tsjech Jan Kroslak (6-3 3-6 4-6) en de Amerikaan Paul Goldstein (6-7 6-7).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.