De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]
[V & L informatica]

KBVB ontslaat George Leekens

BRUSSEL, zaterdag

De Belgische voetbalbond heeft bondscoach George Leekens ontslagen en Robert Waseige gepresenteerd als zijn opvolger. Leekens moest het veld ruimen wegens de slechte resultaten in de voorbereiding op het EK in eigen land en Nederland. De Rode Duivels verloren woensdag voor eigen publiek met 3-4 van Finland. Leekens wilde geen commmentaar geven op zijn gedwongen vertrek.

De bijna 60-jarige Waseige, de afgelopen twee seizoenen oefenmeester van Charleroi, moet nog een contract tekenen bij de KBVB, maar zit in principe op 4 september in Rotterdam voor het eerst op de bank tijdens Nederland-België. De oud-speler van onder meer FC Luik en Racing White was behalve bij Charleroi werkzaam bij Winterslag, Standard, Lokeren, FC Luik en Sporting Lissabon.

George Leekens volgde in februari 1997 Wilfried van Moer op als bondscoach. Hem werd onder meer zwaar aangerekend dat de PSV'ers Luc Nilis en Gilles de Bilde, maar ook Enzo Scifo, Gert Claessens en Eric van Meir bedankten als international. Nilis had bijvoorbeeld geen goed woord over voor de taktiek die Leekens voorstond.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.