De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
21 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]
[V & L informatica]

IAAF vreest
juridische
problemen

Van onze speciale verslaggever - SEVILLA, zaterdag

De Internationale Amateur Atletiek Federatie (IAAF) vreest juridische problemen als een direct gevolg van de vloedgolf aan dopingzaken waarbij het gaat om nandrolon. Atleten vermoeden dat de verboden substantie weleens in (Amerikaanse) voedingssupplementen zou kunnen zitten, terwijl het niet op de bijsluiter staat vermeld. Donderdag kondigde de IAAF al een diepgaand onderzoek naar tal van voedingssupplementen aan.

"Een atleet die onwetend nandrolon heeft genomen, omdat de informatie op de bijsluiter niet volledig was, zou zijn straf met succes voor de rechter kunnen aanvechten. We moeten daar rekening mee houden", zei Arne Ljungqvist, voorzitter van de medische commissie van de IAAF, gisteren. Vooralsnog blijft de bond zich op het standpunt stellen dat de atleet zelf verantwoordelijk is voor de stoffen die in zijn of haar lichaam worden aangetroffen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.